Колона – Cайт громадської журналістики

Слідство проти дирекції дитсадка ведуть в Чернівцях

Слідство проти дирекції дитсадка відкрили через масове зараження дітлахів

Слідство проти дирекції дитсадка відкрили через масове зараження дітлахів минулого тижня. Спалах отруєння спостерігався з 11 лютого. На сьогодні зареєстровано 8 інцидентів захворювання.

Відкрили слідство проти дирекції дитсадка у районному відділку поліції Чернівців (Шевченківському).

Як повідомляли минулого тижня ЗМІ Буковини, 8 дітлахів отруїлося упродовж кількох днів у дитсадку “Попелюшка”. В ДНЗ №10 з однієї із ясельних груп госпіталізували шістьох дітей 2012-14 років народження. Двоє дітей наразі проходять лікування вдома.

У Попелюшці відразу розпочали проведення протиепідеміологічних заходів. Крім цього, усі продукти та сировину спрямували на аналіз фахівцям, аби відслідкувати збудник інфекції. Відпочатку епідеміологи вважали, що причина спалаху – вода, але зараз цю версію відкинули.

Як результат, було відкрито кримінальне провадження щодо недбалого поводження з дітьми, а також щодо нехтування засобами охорони життя та здоров’я малят. Справу було передано до прокуратури Чернівців.

Наразі не розголошуються причина та винуватці отруєння. Ймовірно, що не всі винні будуть віднайдені та покарані в ході слідства, адже призвести до масового захворювання також могло недбальство органів перевірки та тендерних комісій на постачання продуктів – як часто трапляється.

Оптимізму щодо можливих результатів слідства додає те, що Чернівецький міський голова, за його словами, поставив справу під особистий контроль.

Exit mobile version