Колона – Cайт громадської журналістики

На Закарпатті загострюється “автономічний” сепаратизм

На Закарпатті вперше проводять вибори старост громад

Закарпатський сепаратизм у владних кабінетах області буде придушено. Про це говорять СБУ та експерти.

Сепаратизм в Закарпатській області, як стверджують експерти та працівники СБУ, буде дуже швидко та жорстко придушений. Зокрема Юрій Тандіт, радник очільника СБУ, заявив про це в ефірі 5 каналу.

За словами Тандіта, люди, які намагаються організувати в Закарпатті так звану автономію, представляють собою фейкові організації, такі як “Підкарпатська Русь”. Він стверджує, що організатори цих процесів знаходяться в Москві, відповідно, подібні процеси та заяви можуть бути вигідні ворогу. Він наголосив, що СБУ буде діяти виключно в рамках закону, але однозначно жорстко.

Крім цього на сепаратистське рішення облради Закарпаття прореагував і Олександр Солонтай, експерт Інституту політичної освіти та колишній депутат обласної ради. Своїм постом у Facebook він, зокрема, повідомив, що “спеціальна самоврядна адмінтериторія” із закріпленням такого статусу в Конституції – неможлива. Крім цього депутати, які голосували за дане рішення, порушили законодавство про місцеве самоврядування. Щоб домогтися скасування цього рішення Олександр Солонтай разом з колегами та активістами із Закарпаття буде подавати до суду.

Варто нагадати, що Закарпатська облрада прийняла рішення, яким хотіла закріпити автономний статус регіону. Попередньо оприлюднений проект рішення не містив даних поправок, які внесли уже в ході обговорення. Аналітики стверджують, що під приводом децентралізації сепаратистські угруповання, якими можуть керувати із Росії, намагаються дестабілізувати регіон.

Exit mobile version