Колона – Cайт громадської журналістики

Депутати Рівнеради і готівка: Хто і скільки зберігає готівки “під матрацом”?

Депутати Рівнеради і готівка: Хто і скільки зберігає готівки "під матрацом"?

Найблільше готівки серед депутатів Рівнеради зберігає радикал Роман Стасюк. У декларації Ірини Пилипчук не вказано скільки готівки мають члени сімї, також не вказано у якій валюті ці кошти зберігаються. Анатолій Лащук немає власної готівки про те він позичив третім особам 25 тисяч доларів.

З 42 депутатів Рівненської міської ради, 9 депутатів взагалі не вказали готівки у своїх деклараціях за 2016 рік. В основному депутати та члени їхніх сімей зберігають готівкові кошти в доларах, з 42 декларацій, у 23 вказано готівку в доларах, в 15 деклараціях зазначено збереження у національній валюті, і у 6 деклараціях вказано готівку у євровалюті.

[quote style=’2′ cite=”]Примітка: до готівкових котів також враховано кошти позичені третім собам та внески до кредиторних спілок та інших небанківських фінансових установ.[/quote]

Набагатшим депутатом Рівненської міської ради є  Роман Стасюк, депутат фракції “Радикальна партія Олега Ляшка” . У його декларації за 2016 рік вказано 820 тисяч доларів, 800 тисяч гривень власником яких є сам декларант, дружина депутата Стасюк Орислава є власницею 200 тисяч гривень.

[quote style=’1′ cite=”]Роман Стасюк досі не прозвітувався перед своїми виборцями, хоча згідно розпорядження міської ради це портрібно було зробити ще у лютому 2017.

Детальніше про те як звітувалися депутатиміськради читайте у публікації: Чи подають звіти депутати Рівненської міської ради? [Інфографіка][/quote]

Депутат фракції “Самопоміч” Маріан Года задекларував у готівці  324 тисячі доларів.

[quote style=’2′ cite=”]Людмила Чирак та Маріан Года є одними з найбільших автовласників у Рівненській міській раді.[/quote]

Ще один депутат “Самопомочі” – Чирак Людмила замикає трійку найбагатших депутатів Рівненської  міськради. Людмила Чирак є власницею 39 500 доларів, її чоловік Ігор Чирак є власником 65 тисяч доларів, також згідно декларації він позичив третім особам 155 тисяч доларів.

Голова Рівненської обласної державної адміністрації, та депутат міськради який перебуває у фракції “Блок Петра Порошенка “Солідарність”  Олексій Муляренко задекларував у готівці 115 тисяч гривень, 170 тисяч 500 доларів та 42 тисячі євро.

[quote style=’1′ cite=”]Згідно аналітики громадського руху “Чесно”, Муляренко є одним з трьох депутатів, який за результатами відвідуваності сесій та комісій міськради за 2016 рік, може втратити свій мандат. Читайте детальніше про ще двох претендентів Рівненської міськради на  позбавлення мандату. Також читайте повну версію про усіх прогульників  Рівненської міської ради. [/quote]

Чубай Тетяна від фракції “Громадський контроль” зберігає у готівці 187 500 доларів, цю ж суму але уже у власності членів сім’ї задекларував її чоловік Чубай Олександр від фракції “БПП”.

Тимощук Тамара від фракції “Блоку Петра Порошенка “Солідарність” у готівці зберігає 500 000 тисяч гривень, 80 тисяч доларів, та 30 тисяч євро.

Секретар міської ради та депутат фракції “БПП” Сергій Паладійчук вказав у декларації 68 тисяч 400 доларів, 8500 євро. Також Паладійчук вказав у декларації кошти позичені третім особам 24 600 доларів, та 735 тисяч гривень.  також у Сергія Паладійчука є внески до кредиторних спілок та інших небнківських фінансових установ у розмірі 62 тисячі 400 гривень.

Перший номер у списку від “Самопомочі” на виборах 2015 року Ігор Ковалець зберігає у готівці 15 тисяч доларів. Про те позичив третім особам 78 тисяч 500 доларів.

Перший номер ВО “Свободи”  на минулих виборах у Рівному Юрій Осіпчук зберігає у готівці 2 200 000 гривень.

Гапяк Богдан від фракії ” БПП” у декларції за минулий рік вказав у готівці 200 тисяч гривень, 50 тисяч доларів, та 15 тисяч євро.

Ще один представник фракції “Солідарність” Людмила Туровська вказала в декларації 48 тисяч доларів.

Святослав Євтушенко, який є членом партії “Народний Рух України”, а в Рівнераді перебуває у фракції “Громадський контроль” задекларував у готівці 40 тисяч євро.

Микола Бляшин у готівці вказав 85 тисяч гривень, 42 тисячі доларів та 1 500 євро.

Член партій “Батьківщина” Олександ Нестерук вказав 810 тисяч гривень, власником яких є сам декларант, та 11 тисяч доларів, які зберігає дружина депутата Ніна Нестерук.

Анатолій Лащук не вказав жодних коштів, які зберігає вдома у готівці, про те вказав 25 тисяч доларів, як кошти позичені третім особам.

Скандальний депутат Олександр Бабат, у якого на будівництві в Рівному загинув чоловік, та який погрожував рівненським журналістам, які висвітлювали подій у зв’язку з загибелю чоловіка на його будівництві, в декларації вказано 585 тисяч гривень готівкових коштів. Слід зазначити, що Бабат є одним з трьох депутатів якого могли б залишити мандату в Рівнераді, через пропуски сесій та комісій у 2016 році, про те цього депутати не зробили.

Ще один кандадат на відкликання за підсумками відвідування засідань у Рівненській міській раді Олег Дзецько, у готівці зберігає 22 тисячі доларів.

Олег Карп’як від партії “Свобода” зберігає у готівці 20 тисяч 500 доларів.

Анатолій Чугуєвець який є представником фракції “Блок Петра Порошенка “Солідарність” вказав готівкових коштів 120 тисяч гривень та 7 тисяч доларів, власником яких є він сам. Його дружина Євгенія Чугуєвець зберагіє 5 тисяч доларів, а син Чугуєвець Іван 2 000 доларів.

Представник ВО “Свобода” Роман Петролюк вказав в декларації 405 тисяч гривень у готівці.

Депутат від партії “Всеукраїнське обєднання “Громадський контроль” Любов Романюк є власницею 5 тисяч доларів, а її чоловік Віталій Романюк зберігає 10 тисяч доларів.

Андрій Кузьмич зберінає 70 тисяч гривень, та 7 тисяч доларів у готівці, дружина депутата Олена Кузьмич зберігає 5 тисяч доларів.

Сергій Васильчук вказав в декларації 8 тисяч доларів, які належать йому, та 6 тисяч доларів, які декларує його дружина Ірина Васильчук.

Ще одне подружжя рівненських депутатів Ольга Криж та Юрій Сухий, які входять до фракції “Укроп” у готівці задекларували 8 тисяч доларів, якими володіє Ольга Криж, та 5 тисяч доларів, якими володіє її чоловік Юрій Сухий.

Володимир Кудрін від Радикальної партії в готівці зберігає 12 тисяч доларів.

Святослав Стельмащук від фракції Громадський контроль вказав у готівці лише 210 тисяч гривень, які належать його батьку Володимиру Стельмащуку.

Депутат від ВО “Батьківщина” Олександр Курсик вказав в у готівці 130 тисяч гривень.

Олександ Довжаниця який входить до фракції “Укроп” зберігає вдома 4 тисячі доларів.

Олександр Крюков з ВО “Свобода” зберігає готівку у гривнях – 28 210.

Віталій Павелків зберігає 9 тисяч 30 гривень, які він декларує, та 740 гривень, які декларує його дружина Катерина Павелків.

Інфографіку щодо депетата Віталія Павелківа було оновлено

[quote style=’1′ cite=”]Читайте також: Чи є опозиція в Рівнераді? [Інфографіка][/quote]

Жодних готівкових коштів у своїй декларації не вказали депутати: Назарій Загоровський, Анна Іванова, Галина Кульчинська, Юрій Мітін, скандальний забудовник Василь Немеш,  Ірина Пилипчук, Петро Пожарський, Назарій Поліщук, Володимир Попик, Яворський Роман.

Exit mobile version