Наші контакти

    Колона – Cайт громадської журналістики

    Півмільйона на піар влади Львівщини витратили місцеві чиновники
    Колаж сайту Колона

    Західна Україна

    Півмільйона на піар влади Львівщини витратили місцеві чиновники

    Місцева влада Львівської області за 2016 рік перерахувала з власних бюджетів 491 тисячу гривень до засобів масової інформації, основна частина даних коштів була спрямована на розміщення матеріалів про органи місцевої влади та їхню діяльність.

    [quote style=’2′ cite=”]Сайт громадської журналістики продовжує публікувати матеріали у проекті “Піар влади у ЗМІ“, у якому висвітлює дані про те скільки коштів витрачається з місцевих органів влади до ЗМІ.[/quote]
    Найбільше коштів від органів місцевої влади на Львівщині отримували ТзОВ “Професійна ліга” – 66 тисяч 650 гривень, часопис “Нафтовик Борислава” – 60 960 грн., редакція газети “Громада” 37 730 гривень, ФОП Ігнатенко О.М. – 30 тисяч 800 гривень, ТзОВ “ЗІК” – 29 тисяч гривень, ТзОВ “Варіанти Львів” – 28 500 гривень,  КП “Редакція газети ЛМР “Ратуша”, редакція Буської районної газети “Воля народу” – 20 тисяч 20 гривень.

    Найбільшу суму коштів було витрачено департаментом адміністрації міської голови Львівської міської ради – 81 тисяча 120 гривень. Ці кошти надходили на рахунки восьми отримувачів, найбільше перераховано було до ТзОВ “Професійна ліга” – 20 тисяч гривень, які надходили на їхній рахунок з метою розміщення інформаційних послань в газеті, та ЗМІ. ТзОВ “Галицька видавнича спілка” отримала від департамену 18 тисяч гривень за виготовлення реклами. Також один платежем було перераховано 16 тисяч 120 гривень до ТзОВ “Формат-Захід”, усі кошти спрясовані на виготовлення інформаційної реклами. ПП “Телерадіокомпанія “Західна-столиця” отримала від департаменті міського голови 7 тис. грн. за радіотрансляції інформаційниї повідомлень від Львівської міської ради. ПП ТРІА “Регіон-Інформ Україна”, ТзОВ “Агенція інформації та аналітики”, ТзОВ “Львівська газета Вісник міст” та ТОВ ТРК “Радіо Сковорода” отримали по 5 тисяч гривень кожна за надання інформаційних послуг.

    Департамент внутрішньої та інформаійної політики Львівської ОДА минулого року витратили 69 тисяч 110 гривень на висвітлення своєї власної діяльності. Так ТзОВ “ЗІК” отримав 29 тисяч гривень за те що виствілював діяльність Львівської ОДА. КП “Редакція газети ЛМР “Ратуша” отримала 22 тисячі 410 гривень трьома платежами, ці кошти були спрямовані на публікацію оголошень. Також від департаменту внутрішньої політики ЛОДА перераховувалися кошти до фізичних осіб підрпиємців, а саме Грабар В.І. отримав 11 тисяч 200 гривень за фото та відеопослуги з висвітлення заходу “Фестиваль дитячого читання “Книгоманія”. Ще один ФОП Канюка Ю.Б. отримав 6 500 грн. за послуги інформаційного супроводу.

    Східницька селищна рада витратила 60 тисяч 960 гривень перерахувавши дану суму двома платежами в листопаді та грудні. Ці два платежі ішли на рахунок часопису ” Нафтовик Борислава”,  перший платіж у розмірі 25 340 гривень був спрямований на висвітлення діяльності сомої сільської ради, другий платіж у розмірі 35 тис. 610 гривень мав спрямування на надання інформаційних послуг.

    Новояворівська міська рада витратила 32 тисяч 990 гривень, основну частину з цих коштів а це 25 тисяч гривень було перераховано до ФОП Ігнатенко О.М., за ці кошт фізичний підприємець мав розмістити інформацію в альманасі “Країна успішних людей”, який приурочений був до Дня містта Новояворівськ. Іншу частину коштів 7 990 гривень були перераховані до КП “Редакція час. “Яворівщина”, кошти надходили до редакції з березня по грудень місяць і усі були спрямовані на наданян інформаційних послуг.

    Глинанська міська рада з власног обюджету витратила 30 тисяч гривень, кошти були отримані ТзОВ “Варіанти Львів” 28 тис. 500 грн., цими коштами була здійснена оплата за наданя організаційно-інформаційних послуг за грантовим договорм по НВК “Мозаїка”. ФОП Пакулов К.В. отримав 1 500 гривень за розміщення інформації на веб-вузлі по НВК “Мозаїка”.

    Тростянецька ОТГ на інформаційні послуги витартила 27 тисяч 210 гривень, усі кошти перераховувалися до газети “Громада“.

    Управління Секретаріат ради Львівської міської ради на висвітлення інформації про діяльність міської ради перераховував дев’ять платежів на загальну суму 24 тисячі 550 гривень до ТзОВ “Професійна ліга”. До цієї організації перераховувала 20 тисяч гривень Львівська обласна рада.

    Буська района рада протягом року перераховувала по 1 500 гривень протягом 11 місяців, в загальному перерахувавши 18 тисяч грн. до Буської районної газети “Воля народу”, усі ці платежі спрямовувалися на висвітелння діляності місцевої влади.

    Виконком Трускавецької міської ради у минулому за розміщення інформації у ЗМІ витратив з бюджету 12 800 гривень, ці кошти спрямовувалися в основному до ФОПів. 9 600 гривень виконком перераховував на рахунок ФОП Орєхова Ольга Сергіївна, ФОПу Величковська Тетяна Петрів було перераховано 3 200 гривень.

    Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради витратив на появу інформації про діяльність ради 12 тисяч 640 гривень, кошти були перераховані до КП “ДРР “Франкова земля”.

    Поршнянська сільська рада перераховувала 12 тисяч гривень на раххунок ТзОВ “ГАЛ-ТБ” за виготовлення телефільму.

    Львівський обласний центр зайнятості перераховував 10 500 гривень до ФНТКУ “Львівська регіональна дирекція” за розміщення інформаційних сюжетів.

    ЛОГО “Федерація регбі Львівщини” перераховувала 10 тисяч гривень одним платежем до ТзОВ “ММДС ТВ” за забезпечення медіа висвітлення “Відкриття кубка Львова з регбі”.

    Чукв’янська сільська рада перераховувала 6 350 гривень до газети “Голос Самбірщини” за статті та інформаційні послуги.

    Пустомитівська районна рада за 5 800 гривень переррахованих до ФОП Ігнатенко О.М., оплатила розміщення інформації у збірнику “Країна успішних людей”.

    Відділ культури та мистецтв виконавчих органів Дрогобицьокої міської ради на 4 250 гривень оплачував згадки у ЗМІ за проведення подій таких як Новорічно-Різдвяні заходи, святкування 202-річниці Тараса Шевченка, від Шевченка до Франка, та заходів щодо Великодня. Усі ці згадки мали з’явитися у КП “ДРР “Франкова земля”.

    Для того щоб потрапити на сторінки народного часопису “Новий час” Бережницька сільська рада витратила 4 тисячі гривень.

    Пісочнянська сільська рада за надання інформаційних послуг перерахувала до газети “Громада” 3 810 гривень.

    КП “Редакція час. “Яворівщина” за інформаційні послуги отримала від Немирівської селищної ради 3 тисячі гривень.

    Виконком Ушковицької сільської ради за публікування інформації перераховував до РГ “Перемишлянський край” 2 500 грвиень.

    Миколаївська районна радіоредакція та КП Редакція газети “Вісник Розділля” отримували кошти від Миколаївського фонду соціального страхування від нещасних випадків по 1 300 та 1 100 гривень відповідно.

    Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Старосамбірському районі двічі поплачували матеріали в “Голос Прикарпаття” на загальну суму 2 000 гривень. На таку ж суму виконавчий комітет Сокальської міської ради проплатив висвітлення інформації про свою діяльність на телерадіокомпанії “Сокаль”.

    Радехівська міська рада за висвітелння своєї діяльності на КП “Телестудія “Радехів”  витратила 2 000 гривень.

    Менше двох тисяч гривень перераховували державні структури за інформаційні послуги у ЗМІ:

    Комунальний заклад Львівської обласної ради “Львівський обласний Центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді” перерахував 1 900 гнивень до ФНТКУ “Львівська регіональна дирекція”

    Самбірський технікум економіки та інформатики перерахував 1 730 гривень до 3-х редакцій: редакція газети “Новини Самбора” – 852 гривні; редакція газети “Бойківщина” – 495 гривень; редакція газети “Голос Самбірщини” – 375 грн.

    НПП “Північне Поділля” перераховувало 1 600 гривень до Рк ТРК “Броди”

    Івано-Франківська селищна рада перераховувала 1 530 гривень до КП “Редакція час. “Яворівщина”

    Франківська районна адміністрація ЛМР перераховувала 1 300 гривень до ТзОВ “Професійна ліга”

    Кроковецька селища рада перераховувала 1 170 гривень КП “Редакція час. “Яворівщина”

    Відділ освітивиконавчих органів Дрогобицької міської ради перераховував 1 130 гривень до КП “ДРР “Франкова земля”

    Крупська сільська рада перераховувала 1 тисячу 50 гривень до газети “Громада”

    Миколаївський фонд страхування від нещасних випадків перераховував 1 000 грн. до газети “Громада”

    Смереківська сільська рада перерахувала 1 000 гривень до КП “Редакція газети “Відродження”

    Дроговизька сільська рада перерахувала 950 гривень до газети “Громада”

    Відділення ВД ФСНВ в Жовківському районі перерахувала 900 гривень до КП “Редакція газети “Відродження

    Бісковицька сільська рада перерахувала 790 гривень до газети “Голос Самбірщини”

    Гонятичівська сільська рада перерахувала 730 гривень до газети “Громада”

    Львівська філія ДУ “Держгрунтоохорона” перерахувала 690 гривень до ТзОВ ВКФ “Радіо сервіс”, лімітед

    Держівська сільська рада перерахувала 690 гривень до газети “Громада”

    Кізлівська сільська рада перерахувала 670 гривень до редакції “Буської районної газети “Воля народу

    Купченська сільська рада перерахувала 670 гривень до редакції “Буської районної газети “Воля народу

    Кутріківська сільська рада перерахувала 670 гривень до редакції “Буської районної газети “Воля народу

    Гірська сільська рада перерахувала 650 гривень до газети “Громада

    Відділення ФСНВ в Мостиському районі перерахувала 650 гривень до Мостиського радіомовлення

    Бердихівська сільська рада перерахувала 550 гривень до КП “Редакція час. “Яворівщина”

    Вороцівська сільська рада перерахувала 540 гривень до КП “Редакція час. “Яворівщина”

    Яворівська КЕЧ району перерахувала 500 гривень до КП РГ “Яворівський голос”

    Бірківська сільська рада перерахувала 460 гривень до КП “Редакція час. “Яворівщина”

    Ралівська сільська рада перерахувала 460 гривент до газети “Голос Самбірщини

    Ходорівська міська рада перерахувала 450 гривень до часопису “Новий час

    Нагачівська сільська рада перерахувала 430 гривень до КП “Редакція час. “Яворівщина”

    Криницька сільська рада перерахувала 430 гривень  до газети “Громада

    Рудківська міська рада перерахувала 420 гривень до газети “Голос Самбірщини

    Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради перераховувало 400 гривень до ТзОВ “Професійна ліга”

    Управління освіти ДГП ЛМР перераховувало 400 гривень до ТзОВ “Професійна ліга

    Київецька сільська рада перераховувала 380 гривень до газети “Громада

    Віжомлянська сільська рада перераховувала 340 гривень до КП “Редакція час. “Яворівщина”

    Старичівська сільська рада перераховувала 340 гивень до КП “Редакція час. “Яворівщина”

    Мальчинська сільська рада перераховувала 300 гривень до КП “Редакція час. “Яворівщина”

    Соколівська сільська рада перераховувала 300 гривень до часопису “Новий час

    ДПТНЗ “Новороздільський профліцей” перераховував 290 гривень до газети “Громада

    Залузька сільська рада перераховувала 270 гривень до КП “Редакція час. “Яворівщина”

    Середкевичівська сільська рада перераховувала 260 гривень до КП “Редакція час. “Яворівщина”

    Берездівецька сільська рада перераховувала 210 гривень до газети “Громада

    Новосілко-Гостиннівська сільська рада перераховувала 200 гривень до газети “Голос Самбірщини”

    Рудниківська сільська рада перераховувала 178 гривень до газети “Громада

    Утішківська сільська рада перераховувала 168 гривень до редакції “Воля народу

    Веринська сільська рада перераховувала 160 гривень до газети “Громада

    Тершівська сільська рада перераховувала 130 гривень до “Голос Прикарпаття

    Дрогомишлянська сільська рада перераховувала 120 гривень  до КП “Редакція час. “Яворівщина

    Завадівська сільська рада перераховувала 100 гривень до КП РГ “Яворівський голос

    Піддністрянська сільська рада перераховувала 100 гривень до часопису “Новий час

    Управлінян ДПСС в Яворівському районі перераховувало 100 гривень до КП РГ “Яворівський голос

    Кам’янобрідська сільська рада перераховувала 96 гривень до до КП “Редакція час. “Яворівщина”

    [quote style=’2′ cite=”]Нагадаємо що в рамках проекту “Піар влади у ЗМІ“, сайт Колона уже аналізував скільки влада на Прикарпатті витрачає на самопіар та скільки на піар було витрачено з бюджетів місцевої влади Чернівецької області. А також про те, що влада Закарпаття витратила мійже півмільйона на згадки про себе у ЗМІ.[/quote]

    Усі дані, у публікації щодо грошових переказів, що взяті з інтерактивної інфографіки на сайті Тексти, що створені за допомогою системи www.007.org.ua, котра аналізує платежі Держказначейства, що відображаються на e-data.gov.ua

    Автор тексту Оксенюк Роман

    Відкрити матеріал


    Прокоментувати

    Leave a Reply

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

      09.01.2024
      Сьогодні
      06.11.2023
      02.11.2023
      24.09.2023
      03.10.2022
      21.08.2022
      03.05.2022
      20.04.2022
      08.03.2022
      27.05.2021
      23.05.2021
      30.04.2021
      29.04.2021
      01.04.2021
      Вверх