Колона – Cайт громадської журналістики

В Тернополі впровадять електронні проїзні квитки

Комунальний транспорт Західної України

Електронні проїзні квитки в  громадському транспорті Тернополя почнуть впроваджувати після того, як опитають думку мешканців міста.

Хоча електронні проїзні квитки – далеко не новинка для українців, впровадження електронних послуг в транспортних перевезеннях міст дуже часто натикається на проблеми неготовності до інновацій. Проте в Тернополі з цими проблемами, схоже, майже впоралися, залишилося тільки обрати найкращий формат для роботи з проїзними квитками.

Наразі в Тернополі працює система проїзних квитків – звичайних, паперових, однаковою вартістю понад 220 гривень. Проте нові квитки, які будуть мати форму пластикових карток, дозволять збільшити кількість різних видів права на проїзд. Таким чином всі зможуть економити, як обіцяють в місцевому управлінні транспорту, від 12% і вище, що в середньому складе біля 15% економії. Проїзні на 46, 60, 90 та необмежену кількість поїздок будуть доступні також у варіантах “громадський” та “пільговий” (для учнів та студентів).

Про це повідомила представник КП Тернопільелектротранс Тетяна Фурман. Вона додала, що в місті встановлять 15 пунктів продажу, але повноцінно система запрацює після доопрацювання згідно з результатами опитування тернополян, яке наразі проводиться на сайті міськради.

Exit mobile version