Колона – Cайт громадської журналістики

Сонячне дерево для зарядки ґаджетів з’явиться в Тернополі

Використовувати ґаджети в Тернополі стане ще зручніше – в місті встановлять перше в Україні Сонячне дерево із зарядними пристроями.

Що таке Сонячне дерево та для чого воно потрібно – розповіли на сайті komun.te.ua. Детальніше про це розказав Владислав Стемковський, заступник Сергія Надала, мера Тернополя.

Сонячне дерево – проект на сайті komun.te.ua

За його словами, Дні сталої енергії, що найближчим часом чекають на тернополян, стали приводом встановити т.зв. Sun Tree, або, як його іще називають, Solar Tree. Це доволі проста конструкція, яка має електрофотоелементи, розетки та роз’єми для заряджання ґаджетів.

Верхні панелі, що продукують електроенергію із сонячного світла, акумулюватимуть її в блоках живлення. Під самим деревом планують поставити лавку, сидячи на якій можна буде заряджати свій телефон чи планшет.

Стемковський розповів, що Тернопіль стане першим містом України, де встановлять Sun Tree, розроблене компанією Strawberry Energy, що знаходиться в Сербії. Перші подібні пристрої з’явилися ще у 1998 році, проте тільки у 2011 році в Брюсселі презентували спеціальне дерево, що дозволяє заряджати мобільні пристрої – смартфони, ноутбуки та планшети.

Exit mobile version