Колона – Cайт громадської журналістики

Президентські вибори 2019: що і коли відбуватиметься

В 154-ому окрузі на Рівненщині кандидат вимагає перерахувати результати виборів, Відсторонений міністр переміг в окрузі №124 Львівської області

В кінці 2018 року в Україні стартував виборчий процес до президентських виборів.

Чергові вибори президента України були призначені, ще 26 листопада Верховною Радою України. Відбуватися вибори будуть 31 березня 2019 року, у неділю.

А виборча кампанія буде тривати 90 днів.

Від старту виборчого процесу, тобто від 31 грудня розпочинається прийом документів від претендентів на посаду президента України. Цей процес триватиме по 3 лютого 2019 р.

Уже до 9 лютого повинна буде відбутися реєстрація усіх кандидатів, і буде відомий остаточний список кандидатів на пост Президента України.

Вимоги до кандидатів не змінилися, кожен хто хоче взяти участь у виборах повинен досягти 35-річного віку, проживати в країні протягом останніх 10 років до дня виборів то володіти українською мовою.

Наразі оголосили про намір балотуватися на пост глави держави майже сорок потенційних кандидатів. Також слід відзначити, що є й інші кандидати, котрі не оголосили про свій намір взяти участь у виборах, але їх включають у соціологічні опитування.

За результатами опитування, яке було проведене Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка й Центром “Соціальний моніторинг”, станом на 10 грудня до п’ятірки лідерів потрапляють Юлія Тимошенко, Володимир Зеленський, Анатолій Гриценко, Юрій Бойко та Петро Порошенко.

До речі у день старту виборчої кампанії з’явився і перший кандидат, який подав документи до ЦВК – самовисуванець Ігор Шевченко, який у 2014-2015 роках працював міністром екології та природних ресурсів України в уряді тодішнього прем’єра Арсенія Яценюка.

Сайт громадської журналістики буде намагатися слідкувати за перебігом виборчої кампанії президентських виборів 2019 та інформувати читачів про найважливіші події.

Exit mobile version