Колона – Cайт громадської журналістики

Львівська політехніка та ЛНУ ім. Франка – популярніші, ніж київські ВНЗ

Львівська політехніка та ЛНУ ім. Франка

Львівська політехніка та ЛНУ ім. Франка виявилися більш популярними серед абітурієнтів, ніж престижні київські виші. МОН України опублікувало дані про кількість бажаючих поступити в українські вузи.

Вчора, 6 серпня, список найпопулярніших у 2015 році серед абітурієнтів вузів оприлюднила Інна Совсун, що займає посаду заступника міністра освіти.

Як виявилось, найпопулярнішими в Україні цього року стали два львівські вузи. Обидва ВНЗ зі статусом “Національний” обійшли в популярності три топові виші з Києва.

В першій п’ятірці за кількістю поданих абітурієнтами на вступ документів найвищу позицію зайняв Львівський Національний університет, що носить ім’я “Великого Каменяра” – Івана Франка. Відразу на другій позиції розмістився головний політехнічний вуз Львова.

Рядки з третього по п’ятий зайняли Київські вузи. При цьому, третя позиція за кількістю поданих заяв – у Київського Національного університету, що носить ім’я Тараса Шевченка. Четвертим у списку виявився Київський політехнічний інститут. Замкнув п’ятірку лідерів у списку Київський авіаційний університет.

Як підкреслила Інна Совсун, ЛНУ імені Франка уже традиційно займає першу позицію в цьому списку. При цьому Совсун наголосила, що не всім вузам вдалося впоратися з обсягами державних замовлень. Як сказала заступник міністра, деякі вузи просили зменшити ці обсяги, оскільки в них не проводилися належні конкурси, і всі державні місця не вдалося заповнити. Проте були й випадки, коли виші навпаки зверталися за збільшенням обсягів держзамовлення – це було у випадках, коли кількість абітурієнтів і конкуренція була вкрай високою.

Додатково Совсун відзначила, що вже традиційно найменш популярними залишаються спеціальності природничого напрямку.

“Ми займаємось аналітикою зібраних даних, шукаємо пріоритетні напрямки роботи з абітурієнтами в майбутньому”, – додала заступник міністра.

Exit mobile version