Колона – Cайт громадської журналістики

Буковина направить на строкову службу 400 новобранців

Цьогорічний призов на строкову службу триватиме до початку травня. Остаточне число призовників наразі невідоме.

На строкову службу з Чернівецької області, за словами військового комісара Віталія Чурая, відправлять близько 400 призовників. Наразі невідомо, які цифри фігуруватимуть в указі Президента щодо планів призову.

В повідомленні для Чернівецького променю Чурай додав, що на такі плани розраховують місцеві військкомати, виходячи із досвіду попередніх мобілізаційних кампаній на строкову службу.

За словами Чурая, наразі прикордонна служба не сформувала кількісний запит на новобранців. Те ж саме стосується десантників та автомобільних військ. Варто зауважити, що це якраз та частина ЗСУ, яка потребує пріоритетного комплектування, тим більше в розпал конфлікту на Донбасі та небезпеки вторгнення наших північних сусідів.

Зважаючи на те, що Петро Порошенко наразі відправився в робочу поїздку до Сполучених штатів до неділі включно, в найближчі 2-3 дні він точно не підпише відповідний указ. До слова, однією з причин поїздки до Америки стало питання забезпечення української армії новітнім озброєнням.

Виходячи зі слів військового комісара Буковини, уже з понеділка можна буде очікувати на оприлюднення планів по примусовій мобілізації до лав ЗСУ.

Exit mobile version