Наші контакти

    Колона – Cайт громадської журналістики

    Медіа-кава у Луцьку: Лотами будуть відомі прес-аташе та журналісти
    Головне зображення ілюстративне

    Поради

    Що допоможе не заснути? 15 дієвих методів

    Що допоможе не заснути? 15 дієвих методів. Напевно кожен стикався з ситуацією, коли на кону стояло питання, що зробити що б не заснути вночі?

    1. Жувальні гумки.
    Візьміть смачну жувальну гумку. Найцікавіше в тому, що справа навіть не в її смаку, а в тому, що ви будете виробляти жувальні дії. Ви обдурите свою мозкову систему, яка приготується перетравлювати поживні речовини. Після цього відбудеться викид інсуліну що призведе до появи бадьорості.

    2. Почуття прохолоди.
    Увімкніть кондиціонер або прочиніть вікно, щоб отримати трохи свіжого повітря. Як правило в просторі, в якому присутній задуха людина починається відчувати втому. Прохолодна температура змушує мозок знаходиться в підвищеній готовності і зробити все, щоб стабілізувати температуру тіла. В крайньому випадку ви можете випити холодний напій або з’їсти пару кубиків льоду, це підбадьорить вас куди сильніше.

    3. Фізичні вправи.
    Згадайте шкільну зарядку. Стрибки, присідання, віджимання. Робіть ці вправи близько 20 хвилин, це допоможе збільшити кровоносну оборот і поліпшити надходження кисню в клітини, що послужить появою хорошого заряду енергії. В ідеалі ви може влаштувати невелику прогулянку. Як говорять учені, невелика прогулянка може зарядити вас енергією на кілька годин роботи.

    4. Вмийтеся.
    Намочіть обличчя і зап’ястя холодною водою. Ця дія допоможе охолодити ваш організм.

    5. Легке голодування.
    Пропустіть прийом їжі. Як правило організм витрачає багато енергії на перетравлення поживних речовин, тому після їх прийому виникає невеличке відчуття втоми.

    6. Прослуховування музики.
    Увімкніть музику з швидким і нестандартним темпом, це викликає сильну емоційну реакцію з боку мозку. Для кращого ефекту спробуйте підспівувати або виконувати тактові руху. Бажано що б музика була нерозбірливою, це спричинить включення у мозку підвищеної уваги.

    7. Світло.
    У темний час доби спробуйте максимально збільшити навколишнє освітлення лампами. Світло допоможе відхилитися від думки що пора спати.

    8. Масаж
    Зробіть собі легкий масаж на маківці, потріть задню частину шиї, місце між великим і вказівним пальцем. Ці місця допоможуть поліпшити кровообіг.

    9. Дихання.
    Вправа полягає в стандартному вдиху і різкому, сфальцьованому видиху. Зробіть 10-20 повторень. Ця вправа вплине на шишкоподібні залози, що спричинить за собою появу заряду бадьорості.

    10. Аромати.
    Різке поява сильного приємного або огидного запаху, негайно приведе вас в стан підвищеної готовності.

    11. Місцезнаходження.
    Якщо ви знаходитесь на будь-якому м’якому місці, постарайтеся відразу ж його змінити на більш жорстке. Це доставить вам дискомфорт і зменшить бажання заснути.

    12. Сон і кава.
    Якщо ви розумієте, що ось-ось заснете, випийте кави і лягайте спати, тільки поставте будильник, який вас розбудить через 20 хвилин. Вся справа в тому, що кофеїн починає діяти через 15-20 хвилин, за цей час ви отримаєте невеликий заряд бадьорості і не встигнете перейти в стадію глибокого сну.

    13. Вживання білків.
    Їжте їжу з великим вмістом білків, фрукти та овочі. Намагайтеся їсти рідко не частіше разу на дві-три години. Не їжте солодке, це запустить зворотний процес. Не налягайте на воду. При зневодненні людина відчуває себе більш втомлено.

    14. Лоскіт.
    Скористайтеся язиком і полоскочіть себе у верхній частині ротової порожнини. Кумедний спосіб, який допоможе вам підбадьориться.

    15. Гумор.
    Зробіть те що викликає у вас сміх, подивіться смішне фото, відео і т.д. Будь-який сміх викликає різке збудження мозку.

    Відкрити матеріал


    Прокоментувати

    Leave a Reply

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

      09.01.2024
      Сьогодні
      06.11.2023
      02.11.2023
      24.09.2023
      03.10.2022
      21.08.2022
      03.05.2022
      20.04.2022
      08.03.2022
      27.05.2021
      23.05.2021
      30.04.2021
      29.04.2021
      01.04.2021
      Вверх