Колона – Cайт громадської журналістики

Волинські альпіністи підкорили найвищий вулкан світу

Волинські альпіністи підкорили найвищий вулкан світу, Охос-дель-Саладо, Ojos del Salgado, Охос дель Саладо, Олександр Оришко, Денис Песков, Гаврилюк Юрій, Єрко Андрій, Прапор України на вершинах світу, Аконкагуа

Волинські альпіністи підкорили найвищий вулкан світу Охос-дель-Саладо. Найвища вогняна вершина знаходиться між Чилі та Аргентиною і здіймається на 6872 метрів у висоту.

Волинські альпіністи підкорили найвищий вулкан світу, про що повідомив один зі скелелазів, Олександр Оришко. Він розмістив на акаунті у Facebook фотографії та допис про підйом на скелястого велетня.

За словами Оришка, четверо альпіністів уже встигли знайти в Аргентині діаспору з Волині. Це трапилося під час підйому на найвищий пік Південної Америки – Аконкагуа. На аргентинську скелю українці піднялися ще за 2 тижні до цього – 10 лютого.

Підкорення гір спільно з Денисом Песковим, Юрієм Гаврилюком та Андрієм Єрко відбувається в ході спецекспедиції.

“Прапор України на вершинах світу” – це експедиція, в ході якої екстримали намагатимуться встановити національний стяг на найбільших вершинах різних материків.

З Аргентини в Луцьк альпіністи повернуться уже в березні. Оришко наголошує на тому, що Аргентина – вкрай красива. Незважаючи на дійсно важкі підйоми на Аконкагуа та Охос-дель-Саладо хлопці задоволені своєю експедицією в Південну Америку

Наразі на екстрималів-патріотів чекають нові піки, але тільки після ретельної підготовки.

Exit mobile version