Колона – Cайт громадської журналістики

У Тернополі реконструюють пляж “Циганка”

До дня міста, 28 серпня, у Тернополі планують привести до ладу пляж “Циганка”.

Прогулянкова алею з пристанню, зона тихого відпочинку та скейтпарк, площа з пірсом і пішохідним фонтаном, «Зелений пляж» з рестораном, спортивна зона з дитячим майданчиком та велодоріжка з’являться цього року біля Набережної ставу після проведення реконструкції пляжу «Циганка». Як розповідає міський голова Сергій Надал, усе це буле реалізовано завдяки ініціативі молодих архітекторів із громадської організації «URBAN.te».

«Реконструкція Набережної розпочнеться найближчим часом. Ми плануємо до Дня міста, 28 серпня, перетворити занедбану територію на сучасну відпочинку зону європейського типу», – зазначає очільник Тернополя.

Представники громадської організації «URBAN.te» пояснюють, що вузька частина Набережної буде на трьох рівнях: від дороги запланована велосипедна доріжка, що буде відмежована від проїжджої частини металевими стовпчиками, та тротуар; головна пішохідна алея; на рівень нижче відпочинкова зона із дерев’яним покриттям, звідки ноги можна буде занурити у воду. А також передбачений амфітеатр, який буде влаштований біля вже існуючої підпірної стінки за рахунок перепаду рельєфу.

Exit mobile version