Колона – Cайт громадської журналістики

У Рівненській обласній раді не може сформуватися коаліція

Голову Рівнеоблради хочуть відправити у відставку, Рівненська обласна рада працює без голови

Депутати очікують перевиборів, тому нова коаліція може і не виникнути. Доля області й досі вирішується в Києві.

Коаліція, яку намагається сформувати новий голова Рівнеоблради Олександр Корнійчук, може і не утворитися. Фактично, за його словами, депутати в залі голосують чітко і злагоджено.

Варто зауважити, що через нещодавній скандал з висловленням недовіри колишньому голові обласної ради було порушено ряд домовленостей між різними депутатськими групами. Зважаючи на те, що колишній голова облради Володимир Ковальчук подав до суду, щоб довести неправомірність своєї відставки, депутати не поспішають об’єднуватися у нові союзи.

Разом з тим обласні депутати домовляються про всі голосування точково, проте орієнтуються на Київ і на можливість дострокових парламентських виборів.

Як стверджують місцеві ЗМІ, доля нової обласної політичної коаліції може знову вирішитися в Києві, все залежить від того, в яких таборах на наступні вибори підуть політичні групи. Таким чином в області зберігається політична напруга, тим більше, що це відбувається на фоні призначення нового очільника обласної поліції та загострення ситуації із бурштиновими старателями в північних районах області.

Exit mobile version