Колона – Cайт громадської журналістики

Туреччина засудила дії РФ щодо Джемілєва

Туреччина засудила дії РФ щодо Джемілєва

Туреччина засудила дії РФ щодо Джемілєва

Туреччина засудила дії РФ щодо Джемілєва.

МЗС Туреччини піддало осуду російську заборону на перебування в Криму колишньому провіднику кримськотатарського населення Мустафі Джемілєву.
“Причин чи аргументів цим діям немає. Ми ніколи не погодимося з такими речами, і навіть засуджуємо такі дії”, – заявляє МЗС, пише BBC.

Туреччина засудила дії РФ щодо Джемілєва. МЗС Туреччини, до того ж, зауважило “зацікавленим сторонам”, що погрози в бік голови Меджлісу Рефата Чубарова, інших татар Криму, що вітали “демократично і миролюбно” Джемілєва на Кримському кордоні, можливо, призведуть до відповідної реакції.

Дипломати підкреслили, що Меджліс – єдиний представницький орган що, всупереч складнощам, постійно вирішував актуальні питання лише демократично. Як результат, за думкою турецьких дипломатів, “незадовільні дії щодо Меджлісу можуть створити напругу в Криму та відповідні наслідки”.

Туреччина засудила дії РФ щодо Джемілєва. Також турки підкреслили, що Меджліс легітимізовано ВРУ.

Нагадуємо, що 3 травня нардепу від “Батьківщини”, авторитетному представникові татар Мустафі Джемілєву не дали повернутися на півострів. Місцеві меджліси в якості протетсту блокували центральні шляхи Криму.

5 травня на брифінгу новий очільник кримськотатарського Меджлісу Рефат Чубаров нагадав, що окупаційний режим Криму вжив санкції на 10000 рублів щодо 2 активістів протесту. Чубаров заявив, що й проти нього незабаром відкриють кримінальне провадження.

Exit mobile version