Колона – Cайт громадської журналістики

Матч Шахтар-Динамо в Галичині вболівальники ігнорують через релігійне свято

Ліга Європи - аналіз сезону 2014-2015 (ФОТО)

Львів сьогодні приймає матч Шахтар-Динамо, але вболівальники на нього не йдуть. Причина – невдало обрана дата матчу.

Шахтар-Динамо – центральний матч 24 туру українського чемпіонату, який, як стверджують експерти, стане найменш цікавим для вболівальників серед усіх в історії клубів матчів між ними.

За прогнозами експертів, на матч прийде не більше 6 тисяч вболівальників – не більше 20% від кількості, що може вмістити Арена Львів. Причин цьому декілька, але основна – невдало обрана дата проведення матчу. Як стверджують експерти, невміння функціонерів Шахтаря та Динамо заробляти на футболі, призвела до того, що Великодній матч буде проведений за майже порожніх трибун.

Читайте також: У Львові матч Шахтар – Динамо буде охороняти 500 полісменів

Львівські вболівальники, які традиційно підтримують Шахтар на вимушено домашній арені у Львові, сьогодні йдуть до храмів та проводять час із сім’єю. Футбольні видання, такі як ua-football.com, наприклад, вважають, що потрібно враховувати регіональні особливості Галичини, незважаючи навіть на інтереси донеччан у єврокубках, які в четвер проведуть матч відповідь із Севільєю в Лізі Європи.

Варто зауважити, що інтрига в чемпіонаті для обох клубів практично відсутня – Шахтар і Динамо гарантували собі місця в Лізі Чемпіонів у наступному сезоні, а в чемпіонаті кияни за три тури до кінця мають гандекап у 7 очок над донецьким клубом, який у свою чергу на вісім очок відірвався від третьої сходинки. Крім того перед матчем в Іспанії Шахтар не буде викладатися на 100%, про що свідчить, зокрема, полегшений стартовий склад, який Мірча Луческу заявив на матч.

Exit mobile version