Колона – Cайт громадської журналістики

Сайт Львівської ОДА зламали донецькі хакери – Андрейчук

президент звільнив начальника СБУ

“Спрут был здесь!” – повідомлення, яке з’явилося, коли сайт Львівської ОДА зламали. Голова обласного СБУ звинуватив у зламі сепаратистів.

Сайт Львівської ОДА зламали ще 23 квітня. Однак лише зараз про цю подію офіційно висловилися Віктор Андрейчук. Він, зокрема, заявив, що зламано сайт було з території Донецька, тобто підозрюють саме сепаратистів.

Андрейчук стверджує, що технології, якими володіє СБУ, дозволяють дізнатися, звідки саме було здійснено хакерську атаку. Але чому офіційну заяву СБУ оприлюднили тільки зараз, через 5 днів після атаки, він не пояснив. При цьому Віктор Андрейчук підкреслив, що на те, аби дізнатися джерело атаки потрібно лише 1-2 години часу.

Кримінальне провадження по факту хакерського зламу відкрито, проте до відповідальності навряд чи вдасться когось притягнути. Голова управління СБУ Львівщини пояснив, що поки територія Донецька знаходиться під контролем бойовиків, знайти винних буде неможливо.

Варто згадати, що злам сайту Львівської ОДА відбувся 23 квітня близько 15:00. На сайті розмістили сепаратистське звернення до львів’ян та мешканців області із зображенням, яке було підписано словами “Спрут был здесь”. Спеціалістам довелося аж 3 дні відновлювати його роботу.

Exit mobile version