Колона – Cайт громадської журналістики

Депутати мільйонери з Закарпаття отримували компенсацію з держбюджету

Роберт Горват Михайло Ланьо депутати мільйонери компенсація

Двоє депутатів-мажоритарників з Закарпатської області отримували компенсацію з державного бюджету для оренди житла або ж винайму готельного номеру.

Роберт Горват отримав три види компенсації на загальну суму 482 тисячі 75 гривень. Ці компенсації були пов’язані з відшкодування витрат, пов’язаних із виконанням депутатських повноважень – 252 тисячі 825 гривень, компенсація вартості проїзду – 38 тисяч 170 гривень та компенсація вартості винайму готельного номера – 191 080 гривень.

Іншим джерелом доходу Роберта Горвата окрім уже згаданих відшкодувань було лише заробітна плата отримана за основним місцем роботи – 240 тисяч 83 гривні. Хоч Роберт Горват будучи депутатом отримує і не великий дохід, про те його статки значно більші. У розділі про “Грошові активи” у декларації депутата вказано готівкові кошти 1 мільйон 83 тисячі гривень, 51 тисяча 600 доларів та 22 тисячі 150 євро, усі кошти Горварт зберігає у готівці.

Чималий дохід отримували і члени сім’ї депутата, дружина Ольга Горварт та донька – Агнеса Горварт. Їхній загальний дохід становив 2 мільйони 867 тисяч 426 гривень. Агнеса Горварт у готівці зберігає 650 тисяч гривень, а сума несплачених коштів за відчуження майнових прав, продаж частки у статутному капіталі ТОВ “СТОВ Континент” становить 501 тисячу 600 гривень.

Іншим депутатом-мажоритарником з Закарпаття, який отримував державну компенсацію вартості оренди житла або винайму готельного номеру в 2017 році є Михайло Ланьо. Даних, щодо суми компенсації у його електронній декларації не вказано. Про те Комітет виборців України опублікував список депутатів мільйонерів які орендують житло за державні кошти, і у цьому списку вказаний Михайло Ланьо.

Дохід Михайла Ланьо у минулому році складався з зарплати 235 тисяч 72 гривні, доходу від надання майна в оренду 89 тисяч 724 та 46 тисяч 416 гривень, та з доходу від відчуження рухомого майна – 855 тисяч 650 гривень.

У розділі про грошові активи Михайло Ланьо вказав готівкові кошти 930 тисяч гривень, 450 тисяч доларів, та кошти розміщені на банківському рахунку – 65 тисяч 573 гривень.

У своїй електронній декларації за минулий рік Михайло Ланьо вказав і двох членів своєї сім’ї: дружину – Маріанну Ланьо та доньку Павла Ніколетта Ланьо. Дружина депутата та його донька у минулому році отримали дохід на суму 1 мільйон 847 тисяч 4 гривень. У дружини народного депутата на банківському рахунку зберігається 508 тисяч 780 гривень, а у готівці 1 мільйон 950 тисяч гривень. Донька депутата на банківських рахунках зберігає 3 тисячі 222 та 6 тисяч 199 гривень, в євро – 10 тисяч.

Згідно електронних декларацій депутати Роберт Горварт та Михайло Ланьо є мільйонерами, навіть без урахувань коштів, які належать членам їхніх сімей, можна припустити, що депутати могли б обійтися і без державних відшкодувань, про те вони все ж таки скористалися цією можливістю.

Exit mobile version