Колона – Cайт громадської журналістики

Буковинські прикордонники спіймали молдаванина зі зброєю

На кордоні: як наші військові охороняють Україну

На кордоні: як наші військові охороняють Україну

Молдаванина, який намагався провезти через кордон з Україною цигарки та пістолет, затримали сьогодні зранку на ПП Мамалига.

Прикордонники затримали молдаванина завдяки службовому псу близько 11 години ранку на пункті пропуску Мамалига, що на Буковині. Працівники прикордонної служби зупинили легковий автомобіль, зареєстрований на території Молдови, де знайшли травматичний пістолет. З’ясувалося, що чоловік мав право тримати зброю, проте перетинати кордон з нею – дозволу не мав. Пістолет виявився газовим, і прикордонники його вилучили.

Про події повідомила прес-служба прикордонного загону Чернівців.

Перед тим, як вилучити пістолет у громадянина Молдови, прикордонники натрапили ще на кілька контрабандистів. Кількома годинами раніше було затримано мікроавтобус, що прямував до Румунії. У ньому виявили майже півтори тисячі пачок сигарет, які водій намагався вивезти з території України. Зберігав сигарети він в колесах свого автомобіля. За попередніми оцінками, вартість вилучених сигарет склала понад 160000 грн.

Місцеві ЗМІ також повідомляють, що днями велику партію тютюнових виробів – близько 12 ящиків сигарет без акцизних марок – було вилучено завдяки випереджувальній інформації працівниками Служби безпеки України спільно із прикордонниками. Вилучені сигарети планують передати після оцінки до Державної фіскальної служби.

Exit mobile version