Колона – Cайт громадської журналістики

Заплатити адміністративний штраф у «ДІЇ» – Мінцифри розробило нову послугу

Заплатити штраф у «ДІЇ»

Міністерство цифрової трансформації України веде розробку інноваційної послуги, яка дозволить громадянам легко заплатити штрафи за адміністративні порушення через мобільний додаток «Дія».

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, часто порушення закону не випливають зі злих намірів, а з незнання правил і законів. Наприклад, хтось може несвідомо не виконати процедуру декларування коштів після митного контролю або курити в неприпустимому місці. Кількість таких адміністративних порушень може бути значною.

Згідно з планом, нова послуга в мобільному додатку «Дія» спростить процес сплати штрафів за адміністративні порушення. Це дозволить уникнути складних процедур, пов’язаних із заповненням документів, походами до суду та банку. Порушнику буде достатньо виконати лише декілька кліків в додатку.

Експерти Мінцифри вже працюють над реалізацією цієї послуги та готові до початку її тестування. Це необхідно, щоб переконатися, що послуга працює максимально зручно та ефективно. Тому міністр Федоров закликає всіх охочих приєднатися до бета-тестування.

Взяти участь в тестуванні та заплатити штраф у «ДІЇ» зможуть громадяни України віком від 16 років, які мають верифікований ідентифікаційний код у додатку «Дія» та мають справу в суді із штрафом за адміністративне порушення. Долучитися до бета-тестування можна за цим посиланням.

Exit mobile version