Колона – Cайт громадської журналістики

Як мажоритарники Закарпатської області сприяли нацбезпеці

Що депутати-мажоритарники Закарпатської області зробили для того, щоб були виконані їхні обіцянки, які стосуються сфери національної безпеки.

З 6 депутатів-мажоритарників Закарпаття четверо давали обіцянки, щодо сприяння підвищення національної безпеки. Усі ці обіцянки були передвиборчими і популістичними, а також в основному виявилися невиконаними. Про це повідомляє Слово і Діло.

Троє народних обранців брати Балоги Віктор, Павло та Іван під час передвиборчої кампанії давали схожі обіцянки. Однією з таких є обіцянок є домогтися, щоб Україна вступила до НАТО.

Під час голосування проекту закону “Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні”, яке відбулося у лютому 2016 року депутати Іван та Віктор Балони підтримали законопроект, а Павло Балога не голосував. Нагадаємо, що законопроект було ухвалено.

У березні 2017 року коли ВРУ ухвалювала проект постанови “Про звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо гарантій безпеки” двоє братів Павло та Віктор Балоги не голосували за постанову.

У червні 2017 року коли парламент ухвалював поправки до законів по зовнішньополітичному курсу України, депутати Павло та Віктор Балога утрималися під час голосування, а Іван Балога попри те, що відзначився в електронній реєстрації не голосував, так як був відсутній у сесійній залі.

Ще однією передвиборчою обіцянкою Віктора Балоги є домогтися проведення перевірки всього офіцерського складу та генералітету ЗСУ на профпридатність. Тут слід вказати на те, що проведення такої перевірки не є в компетентності депутата. Віктор Балога навіть не намагався якось виконати цю обіцянку, не надіславши ні одного депутатського запиту та не зареєструвавши ні одної законодавчої ініціативи, яка б стосувалася профпридатності офіцерів Збройних сил України.

Павло Балога обіцяв домогтися, щоб впершу чергу на схід йшли служити професійні силовики, про те ця обіцянка не виконана.

Василь Петьовка, як і Віктор Балога, обіцяв провести перевірку щодо профпридатності офіцерського складу, про те насправді для проведення такої перевірки не ініціював проект закону та навіть не відправляв депутатський запит.

До речі, журналіст сайту громадської журналістики проаналізував, як депутати-мажоритарники Закарпаття подавали депутатські запити, та куди вони їх направляли.

Детальніше про як мажоритарники Закарпатської області сприяли нацбезпеці в інфографіці:

Exit mobile version