Колона – Cайт громадської журналістики

Як кандидати у Президенти працюють у Верховній Раді?

законопроекти про скасування е-декларування для активістів

Фото з сайту iportal.rada.gov.ua

У Верховній Раді України є 14 потенційних кандидатів на посаду Президента України. Серед них є такі, що особисто заявили про участь в майбутніх виборах, або ж їх участь очікують експерти.

Матеріал сайту громадської журналістики на основі інформації КВУ. Саме у КВУ проаналізували роботу 14 народних депутатів, які можуть претендувати на посаду Президента.

Роботу депутатів аналізували за трьома критеріями, а саме за відвідуванням пленарних засідань ВРУ, відвідуванням засідань комітетів, участі у голосуваннях та успішність законодавчої роботи. Аналізували роботу депутатів у період з лютого по липень 2018 року.

З відвідуванням народними обранцями пленарних засідань, участі у голосуваннях та відвідуванні комітетів можна ознайомитися в інфографіці:

Слід зазначити, що усі кандидати в Президенти серед депутатів ВРУ пропускають більшу частину голосувань. А деякі пропустили по 100% засідань комітету.

Щодо продуктивності роботи депутатів то у деяких депутатів вона майже відсутня. Так Олександр Шевченко 26 проектів законів та постанов, Олександр Вілкул – 29, Михайло Добкін – 0, Вадим Новинський – 4, Вадим Рабінович – 4, Євген Мураєв – 15, Віталій Купрій – 24, Віктор Чумак – 7, Андрій Білецький – 11, але жодного з цих проектів не було прийнято. Юлія Тимошенко реєструвала 14 проектів постанов та законів (з них прийнято 5), Олег Ляшко зареєстрував 32 (з них прийнято 12), Юрій Бойко – 10 (1), Сергій Каплін – 50 (4), Сергій Тарута – 10 (2).

Exit mobile version