Колона – Cайт громадської журналістики

В «Голосі України» був опублікований закон про Антикорупційний суд

Статки та біографія новопризначеного судді Радивилівського району

У виданні «Голос України» був опублікований закон, який стосується Вищого антикорупційного суду. Даний законопроект почне діяти 14 червня поточного року.

Сайт новини західних областей пише, що є ряд норм, вказаних в законі, які почнуть діяти відразу після того, як Антикорупційний суд розпочне роботу.

Вищий Антикорупційний суд зможе розглядати тільки ті справи, які будуть спрямовані Національним антикорупційним бюро України. Антикорупційний суд буде працювати тільки після того, як будуть набрані 35 суддів. Вибирати суддів, для нового суду буде Вища кваліфікаційна комісія, яка складатиметься не тільки з громадян України, а й з іноземців. Комісія, разом з спеціально навчених експертами прийматимуть рішення про те, чи зможе кандидат обіймати дану посаду судді чи ні.

У документі вказана пропозиція, яка стосується особисто Президента України. Даний документ пропонує внести в парламент законопроект про створення даного суду.

ЦПК зазначає, що в закон були внесені деякі поправки, які не були зачитані під час прийняття закону. Також ці поправки ніяк обговорювалися під час засідання комітету.

Exit mobile version