Колона – Cайт громадської журналістики

Троє рівненських мажоритарників голосували за розгляд законопроекту №6688

Троє рівненських мажоритарників голосували за розгляд законопроекту №6688

5 липня у Верховній раді намагалися поставити на розгляд скандальний законопроект №6688, який стосується блокування сайтів.

За те, щоб законопроект був включений до порядку денного проголосувало і троє депутатів-мажоритарників від Рівненщини. Голосували «За» Юрій Вознюк, Олександр Дехтярчук та Василь Яніцький. Голосував «Проти» Сергій Євтушок, а Олег Осуховський «Не голосував».

Законопроект №6688 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері». Якщо він буде прийнятий то узаконить можливість тимчасового блокування доступу до сервісів та інформаційних ресурсів інтернету і для цього не потрібно буде рішення суду. Це матиме змогу робити прокурор, слідчий та Рада національної безпеки і оборони України.

Громадські організації, правозахисники та медійники закликали народних депутатів не голосувати за законопроект №6688, вважаючи, що він порушує права людини та Конституцію України.

Ініціаторами даного законопроекту є Іван Вінник, Дмитро Тимчук та Тетяна Чорновол. Зареєстрований вище згаданий законопроект 12 липня 2017 року.

Законопроект №6688 уже чотири рази намагалися включити до порядку денного, про те вдалося це зробити лише один раз 21 червня, і то тоді це було зроблено з другої спроби.

Exit mobile version