Колона – Cайт громадської журналістики

Тайванський скульптор зробив саму мікроскопічну мавпу (ВІДЕО)

Мешканець Тайваню Чень Фоншин обережно знімає скло з незвичайної конструкції і встановлює лупу перед олівцем. Тільки так можна детально роздивитися те, що знаходиться на самому його кінчику. Це нове творіння Чень – мікроскопічна фігурка мавпи.
Мікроскопічні символи китайського зодіаку Чень почав робити ще 12 років тому. Першою скульптурою теж була мавпа. Це означає, що він завершив повний цикл, і тепер у нього є набір з усіх 12 тварин. Щороку його фігурки ставали все менше. Остання побила всі рекорди. Мешканець Тайваню створив мікроскопічну фігурку мавпи, яку можна розглядати тільки за допомогою лупи.

Скульптор вирізав фігуру в честь початку Нового року за місячним календарем, року Вогняної мавпи. Висота фігурки з полімеру становить 1 мм. Мавпа з вигнутим хвостом виглядає як жива. Вона тримає в руках персик довголіття.

Майстер створював фігурку шість місяців. За його словами, найскладніше було зробити голову мавпи. Висота голови склала всього 0,1 мм. При цьому на ній повинні були поміститися очі, рот, ніс і вуха. Скульптор зазначає, що в процесі роботи він помилявся 10 разів.

Фото: PATRICK LIN/AFP/Getty Images

Тонке мистецтво

Чень почав вирізати мікрофігуркі 35 років тому. При цьому він робить не тільки фігурки, але й малюнки. Для своїх творів майстер використовує зерна рису, насіння гарбуза, кунжут та інші дрібні речі. На створення кожного шедевра йде по кілька місяців.

При цьому 58-річний тайванський художник не завжди створював мініатюрні твори. З самого дитинства він мав інтерес до малювання і каліграфії. Після служби в армії він почав працювати на центральному заводі гравіювання і друку. Ця робота познайомила його з різними інструментами гравіювання.

Кожен день після роботи протягом 10 років Чень йшов в художню студію, розташовану на другому поверсі свого будинку, і працював над своїми мініатюрами. Така кропітка і трудомістка робота народжувала мініатюрні шедеври.

Exit mobile version