Колона – Cайт громадської журналістики

Спорудження пам’ятників героям ЗУНР та УГА коштуватиме 2 мільйони гривень

Львів

Найближчим часом, у Львові планують побудувати пам’ятники, присвячені героям Західно-української Народної республіки та Української Галицької армії. На будівельні роботи Львівська міська рада виділить два мільйони гривень.

Новини Львова писали, що 5 червня поточного року відбулася сесія Львівської обласної ради, на якій було підтверджено рішення про виділення коштів на будівництво пам’ятників.

Наприкінці весни, а саме в травні відбулося засідання спеціального журі. На засіданні відбувся конкурс на найкращу ідею, стосовно пам’ятників героям ЗУНР та УГА. Під час засіданні були запропоновані чотири ідеї, з яких жури обрало лише одну. У конкурсі переміг творчий колектив, який складається з чотирьох чоловік: художника, скульптора та двох архітекторів.

Будівництво пам’ятника заплановано з метою шанування пам’яті героям ЗУНР та УГА. На думку обласної влади, такий спосіб вираження пам’яті не тільки прикрасить місто, а і нагадає громадянам про безстрашних героїв. Роботи по встановленню повинні закінчитися до 100-річчя створення ЗУНР.

Exit mobile version