Колона – Cайт громадської журналістики

Неактивні мажоритарники Закарпаття: Ланьо не подав жодного депутатського запиту

мажоритарники Закарпаття

Журналіст сайту громадської журналістики дослідив, як депутати-мажоритарники Закарпатської області подають депутатські запити.

В загальному депутати  мажоритарники Закарпаття на шістьох подали 201 депутатський запит, це в два рази менше ніж четверо депутатів мажоритарників Чернівецької області, та на 128 запитів менше ніж один депутат мажоритарник з Рівненської області.

Депутатський запитвимога народного депутата, народних депутатів чи комітету Верховної Ради України, яка заявляється на сесії Верховної Ради України до Президента України, до органів Верховної Ради України, до Кабінету Міністрів України, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України, незалежно від їх підпорядкування і форм власності, дати офіційну відповідь з питань, віднесених до їх компетенції.

Хоч мажоритарники Закарпаття подали і малу кількість депутатських запитів, також тут є свої лідери та депутати, які взагалі знехтували своїм правом на подання депутатських запитів.

Лідером по кількості депутатських запитів серед депутатів-мажоритарників Закарпаття є Роберт Горват, який направив 75 депутатських запитів, з них до керівників міністерств і відомств України – 39, Кабінету міністрів України – 27, Генеральному прокурору України – 6. Два запити Горват направив і до місцевих органів влади і управління, та один запит до комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

З усіх надісланих запитів Горварта, на момент написання статті розглянуто 69, інші знаходяться у стадії розгляду.

На дев’ять депутатських запитів менше направив Василь Петьовка. Більша половина його запитів були направлені до КМУ – 46, керівникам міністерств і відомств України – 14, генеральному прокурору – 3, місцевим органам влади і управління – 2. Та один запит був направлений до комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

З 66 депутатскьких запитів Василя Петьовки розглянуто 64, два запити знаходяться на розгляді.

Іван Балога основну частину депутатських запитів направив до Кабінету Міністрів України – 35,  керівникам міністерств і відомств України -13. Шість запитів Балога направив до голови Верховної Ради.

З усіх 54 депутатських запитів Івана Балоги розглянуто 53, ще один знаходиться у стадії розгляду.

Павло Балога направив всього 5 депутатських запитів, три з них до Кабінету Міністрів України, два до керівників міністерств і відомств України. Усі депутатські запити Павла Балоги розглянуто.

Віктор Балога направив всього 1 депутатський запит до Кабінету Міністрів України, запит був направлений ще у 2016 році.

Жодного депутатського запиту на сайті Верховної ради України не вказано у Михайла Ланьо. За майже 4 роки перебування у Верховній Раді України народний депутат не спромігся скористатися своїм правом на депутатський запит.

Слід зазначити, що жоден мажоритарник Закарпаття не подавав свої депутатські запити до Президента України,  схожа тенденція спостерігається і в інших областях України.

Усі інформація у матеріалі, щодо депутатських запитів мажоритарників Закарпатської області вказана на момент написання статті – 15 березня 2018 року.

Exit mobile version