Колона – Cайт громадської журналістики

Найбезглуздіший пішохідний перехід у центрі Івано-Франківська

На цьому перехресті: Найбезглуздіший пішохідний перехід у центрі Івано-Франківська – пішоходи йдуть через дорогу фактично наосліп, не маючи змоги через маршрутки побачити дорогу.

На фото не стоянка для маршруток і навіть не зупинка для них. Це пішохідний перехід на вулиці Дністровській, навпроти універмагу в центрі Івано-Франківська.

Насправді – це найбезглуздіший пішохідний перехід на найбезглуздішому перехресті Івано-Франківська. Хоча б тому, що пішоходу, щоб дочекатися зеленого світла, треба мати ангельське терпіння. І навіть, якщо припустити що серед мешканців і гостей Івано-Франківська міста знайдеться така людина, то немає ніякої гарантії, що їй вдасться перейти дорогу. Через одну просту причину – рух транспорту на цьому перехресті не зупиняється ні на секунду.

То ж і доводиться пішоходам та водіям проявляти дивовижну спритність, миттєву реакцію та вроджені інстинкти виживання в екстремальних умовах.

Пішоходи йдуть через дорогу наосліп, не маючи змоги через маршрутки побачити, яке саме світло горить на світлофорі. Походить на те, що для того, щоб бути зразковим пішоходом, потрібно мати не лише ангельське терпіння, але й надприродну здатність бачити крізь предмети (маршрутки).

Така ситуація спостерігається на цьому перехресті уже десятки років. З кожним роком (у зв’язку зі збільшенням автотранспорту) ситуація лише погіршується. У пересічних громадян міста складається враження, що ніхто не має бажання братися за її вирішення.

Для порівняння можна пройтися будь-яким іншим перехрестям Івано-Франківська й побачити, що пішоходи чемно чекають появи зеленого світла, автотранспорт чемно зупиняється перед пішохідним переходом. Це може бути перехрестя перед готелем “Надія”, чи перехрестя Мазепи-Січових стрільців (Орлика), чи навіть перехрестя тієї ж Дністровської та Василіянок. Більше того, навіть на нерегульованих перехрестях міста не побачити такого безладу, як на перетині Дністровської (Новгородської)-Галицької.

Ще за часів Радянського союзу, в середині сімдесятих років минулого століття, виникла ідея збудувати на цьому перехресті підземні переходи. Але ідея виникла, і потім зникла.

Кілька разів про це починали говорити вже за часів Незалежності. Останній раз – близько 2 років тому. Знову справа завершилася лише балачками. Посилаються то на брак коштів, то на якісь підземні комунікації, то на надто щільний автомобільний трафік у цьому місці, який невідомо якими вулицями пустити в об’їзд.

В результаті не робиться нічого, а ситуація з кожним роком лише погіршується. І якщо нічого не робити, то вона не покращиться сама собою. Хіба що бензин подорожчає до такої межі, що весь автотранспорт зупиниться. Але тоді підземний перехід буде непотрібний.

Джерелоversii.if.ua

Exit mobile version