Колона – Cайт громадської журналістики

Молодь з України навчали журналістиці у Рівному (Фото)

Минулих вихідних у Рівному проводився захід – “Школа Журналістики 6.0”, в якому взяли участь 50 учасників з Волинської, Житомирської, Рівненської та Тернопільської областей.

Організовувала Школу ГО “Молодь-ДІЄ” спільно з волонтерами Рівного. А гроші на її проведення вдалося зібрати завдяки кампанії “100 українців можуть підтримати проект”.

На заході вдалося зібрати молоду прогресивну молодь, яка протягом 28-29 травня у першому корпусі НУВГП прослухала лекції-тренінги від провідних журналістів. Тренерами на школі були:

Інна Білецька – власкор каналу “Інтер”, громадський активіст;
Дмитро Бондар – журналіст агенції журналістських розслідувань “Четверта влада” та Слідство.інфо;
– Олександр Курсик – засновник Інтернет-порталу “ЧаРівне”, директор зі стратегічного планування телеканалу “Ритм”, до 2016 року – власкор телеканалу “1+1”;
Олексій Кривошеєв – член редакційної ради сайту “ВСЕ”, прес-секретар РОФУ, віце-президент футбольного клубу “Верес”;
Кетерина Дулапчій – головний редактор Інтернет-видання ВолиньPost, в минулому – прес-секретар керівника ОДА;
Юрій Дюг – громадський активіст, блогер та журналіст сайту “ВСЕ”;
Андрій Матвіїв – фотожурналіст, редактор, громадський діяч.

Учасники Школи дізналися більше про джинсу та методи боротьби з нею, роботу прес-служб, доступ до публічної інформації, ведення блогів, соціальні медіа в журналістиці та про роль фото у журналістиці.

Один з організаторів Школи Віталій Примак задоволений тим, на якому рівні пройшов захід:
– Як на мене, Школа пройшла дуже добре. Нам вдалося зібрати зацікавлених людей не тільки у журналістиці, а й у громадській діяльності. Маємо надію, що вони надалі не залишаться байдужими до ЗМІ та громадського життя, а розвиватимуться у цих сферах діяльності і змінюватимуть не лише себе, а й країну на краще.

З досвіду проведення Школи є приклади, коли випускники Школи працевлаштувалися за фахом журналіста. Слід зауважити, що кожен з випускників, крім того, що отримав сертифікат, має можливість пройти стажування на Інтернет-порталах, радіо і телебаченні.

Випускники школи також залишилися задоволеними, про це свідчать їхні повідомлення і пости в соціальних мережах:

– Дивовижні вихідні! Я щиро вдячна Школі журналістики “Молодь-ДІЄ”! Ви подарували мені щастя. Яскраві враження, прекрасні люди, чудові ідеї, класні фотографії та море позитивних емоцій… Місто Рівне назавжди залишиться у моєму серці. ДЯКУЮ, – пише учасниця Школи Марія Ващенко.

Про організацію:

ГО “Молодь-ДІЄ” – організація, заснована 29 грудня 2012 році. Головна мета організації – активізація молоді країни через реалізацію соціально важливих проектів.

Exit mobile version