Колона – Cайт громадської журналістики

Міліція затримала 16 осіб, причетних до бурштинових розбірок

Міліція затримала 16 осіб та вилучила 15 одиниць вогнепальної зброї з бойовим набоями.

За свідченнями місцевих жителів, 9 травня біля 50 агресивно налаштованих молодиків на 16 автівках приїхали у Клесівський лісгосп. Мета їх приїзду – перерозподіл впливу на видобуток бурштину.

Між місцевими ти прибулими виник конфлікт, внаслідок якого було відкрито вогонь по авто одного з місцевих жителів.

Розлючений натовп селян (близько 2 тис. осіб) вирушив у бік зловмисників, підпалили 4 їхніх авто та 10 авто розтрощили. В одному авто селяни знайшли агітматеріали Правого сектора та боксерської організації, до якої входять бойовики, а також нардеп Продивус.

Правоохоронці, що приїхали на виклик, затримали 16 чоловік, які брали участь в стрілянині. Встановлено, що затримані родом з Житомирської, Хмельницької, Київської областей.

Там же було знайдено візитки нардепа Володимира Продивуса. Його перед тим бачили в урочищі “Гальбін»” під час конфлікту. Правоохоронці перевіряють дану інформацію.

З потерпілих троє перебувають у лікарні. 1 – з наскрізним вогнепальним, 2 – із закритою черепно-мозковою травмою. Загрози життю постраждалих немає.

За фактом подій порушено кримінальні провадження за статтями “умисне вбивство”, та “умисне знищення або пошкодження майна”, “незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”. Тривають слідчі й оперативно-розшукові дії.

Exit mobile version