Колона – Cайт громадської журналістики

Деякі банки тимчасово закриваються на сході України

1
Низка українських та російських банків призупиняють роботу відділень на сході України, де проходить активна фаза антитерористичної операції.

Про це повідомляють їхні прес-служби.

Так, зупиняють роботу відділень у Слов’янську і Краматорську державний “Ощадбанк” і “Сбербанк Росії“, які входять у групу найбільших банків.

“Керуючись міркуваннями безпеки персоналу, у зв’язку з активною фазою антитерористичної операції в Слов’янську й Краматорську, вимушені закрити всі відділення” , – зазначається в повідомленні “Ощадбанку”.

Інші відділення цих двох установ на сході України працюють у звичному режимі.

Альфа-банк” і UniCredit Bank призупинили роботу у Слов’янську. У Краматорську “Альфа-банк” працює, але не обслуговує клієнтів. Інші відділення банку в східних областях працюють у штатному режимі – установа лише посилила їхню охорону.

Послугами “Укрсиббанку” найближчим часом не зможуть скористатися мешканці Слов’янська, Краматорська і Костянтинівки.

А от “Райффайзен Банк Аваль” з понеділка тимчасово призупинив роботу аж 22 відділень у Донецькій і 3 відділень у Луганській областях.

Також повністю призупинив роботу в цих двох областях “Приватбанк” – найбільший український банк за розміром активів.


В Україні нещодавно було скоєно кілька нападів на відділення “Приватбанку“, одним із власників якого є Ігор Коломойський – новопризначений губернатор Дніпропетровської області. Його адміністрація нещодавно відзначилась тим, що оголосила Клацнути винагороду за захоплених проросійських активістів і зброю. А сам пан Коломойський неодноразово критикував політику Росії щодо України.

У неділю, 4 травня, в Маріуполі було дощенту спалено головний офіс “Приватбанку“, а в ніч на понеділок в центрі Миколаєва горіло відділення установи.

Джерело: BBC

Exit mobile version