Колона – Cайт громадської журналістики

Червоноградський суддя Микола Кріль – звільнений

Суддя Микола Кріль працював у Червоноградському міському суді Львівської області.

На сайті Вищої ради правосуддя повідомляється, що Микола Кріль звільнений у відставку за власним бажанням. Окрім нього звільнено ще сім суддів з інших регіонів країни.

У Червоноградському міському суді Кріль працював з 2011 року, куди його перевели з Снігурівського районного суду Миколаївської області. У Снігурівському районному суді кріль працював з липня 2000 року.

У січні 2018 року Микола Кріль був притягнутий до дисциплінарної відповідальності у вигляді попередження через наявність в його діях складу дисциплінарного проступку, передбаченого пунктом 1 частини першої статті 106 ЗУ від 2 червня 2016 року № 1402-VIII «Про судоустрій і статус суддів», а саме незазначення в судовому рішенні мотивів відхилення аргументів сторін щодо суті спору, вчиненого суддею внаслідок недбалості.

Згідно електронної декларації Миколи Кріля, його зарплата у минулому році становила 300 тисяч 141 гривню. Він не має грошових активів у вигляді готівкових коштів, або коштів розміщених на банківському рахунку, також суддя не має транспортного засобу.  Але Кріль має 25% прав власності на квартиру у Червонограді площею 62,3 квадратних метри, окрім його по 25% прав власності на квартиру мають його дружина, донька та син.

Дружина декларанта володіє квартирою у Червонограді площею 47,4 метри квадратних, а донька володіє квартирою у Львові площею 48,6 квадратних метри.

Exit mobile version