Колона – Cайт громадської журналістики

Чи буде портал відкритої інформації про всі школи України? (Фото)

На Волині може з'явитися нова школа: оголошено тендер

Рівненська команда пройшла в другий етап Всеукраїнського конкурсу міських сервісів на основі відкритих даних Apps4Cities Challenge.

Ідея проекту сервіс Good School – портал відкритих структурованих даних про школи міст України. що включає інформацію про профільність навчальних закладів, наявні гуртки чи секції, ресурсну базу, фінансування, стан ремонту закладів, їх потреби, а також враховує безпекову (ДТП, злочинність) та транспортну (зручність доїзду) складову.


Що це дасть:

Сервіс Good School покликаний змінити звичний підхід до вибору навчальних закладів, коли рішення про вибір школи приймається суто на основі рекомендацій інших людей. Він дасть поштовх до формування оцінки закладу на основі інформації про повноту та якість освітніх послуг, про можливості для розвитку дитини, інформації про бюджет та ресурсне забезпечення закладів, рівень комфорту у закладах освіти й навколо них, безпекової інформації і т.д.

Сервіс стане майданчиком для комунікації батьків вихованців навчальних закладів, підвищить рівень їхньої інтеграції в навколоосвітній процес й мотивацію до сприяння покращенню умов навчання.

Нагадуємо, що з 21-го по 30-те листопада відбудеться голосування за сервіси, над якими працюють команди.
Exit mobile version