Колона – Cайт громадської журналістики

Рейтинг соціально-економічного розвитку в 2015 році

Комунальний транспорт Західної України

Рейтинг соціально-економічного розвитку в 2015 році сформувало видання “Слово і Діло”. Регіони Західної України, як свідчить статистика, зайняли в ньому середні позиції.

Рейтинг соціально-економічного розвитку в 2015 році формували фахівці, які врахували індекси виробництва промислової та сільськогосподарської продукції, будівництва, капітальних та прямих інвестицій, а також темпи зростання місцевих бюджетів.

Плюсові показники в будівництві, капітальних інвестиціях та місцевих бюджетах деяких областей дозволили більшості з них отримати загальний бал від 7 (Львівщина) до 20 (Чернівецька область). Це в свою чергу розмістило регіони на середніх позиціях рейтингу.

Найгірша ситуація по всі Західній Україні в Тернопільчан – вони отримали лише 23 позицію і відповідну кількість балів. Рівненщина, Прикарпаття, Волинь та Закарпаття отримали відповідно 9, 10, 13 та 15 позиції.

Першість в соціально-економічному розвитку 2015 року отримали Київ, Дніпропетровськ та Київщина. Зовсім не склалося – в Житомирській, в уже згаданій Тернопільській, Чернігівській та в східних – Луганській і Донецькій областях. Найнижчий рейтинг соціально-економічного розвитку в 2015 році – саме в Донеччини.

Видання стверджує, що найбільші темпи зростання в соціально-економічному секторі показала Київщина. Рівень її самодостатності, за оцінкою видання, виріс у порівнянні із 2014 роком майже в півтора рази.

Крим та інші окуповані Росією території до рейтингу не потрапили – зі зрозумілих причин. Експерти вважають, що ситуація там ледь не катастрофічна, хоча мешканці Криму теоретично могли б позмагатися за останні сходинки в рейтингу.

Exit mobile version