Колона – Cайт громадської журналістики

Журналіст на війні – рівненських студентів вчили виживати

Журналіст на війні - рівненських студентів вчили виживати

Журналіст на війні – захід за участі прес-офіцера АТО Віктора Шубца. Військовик знайомив студентів МЕГУ з правилами виживання журналістів на війні.

Журналіст на війні повинен вміти не тільки оперативно і точно передавати інформацію про всі події в гарячих точках. Головне професійне завдання будь-якого кореспондента в точках бойових конфліктів ставиться на рівні з іншим, не менш важливим, – завданням вижити.

Саме про це розповідав студентам журфаку МЕГУ Віктор Шубец, який виконує обов’язки прес-офіцера в зоні АТО.

Нагадаємо, Віктор Шубец закінчив військовий інститут при Львівській політехніці і тривалий час був виконавцем миротворчих місій в складі воєнізованих з’єднаннях ООН.

Про виконання професійних обов’язків та секрети роботи кореспондента в гарячій точці майбутнім журналістам вирішили розповісти в рамках проекту, який планується продовжити. Це був лише перший досвід спілкування з бойовими офіцерами-прес-аташе.

Основне завдання сьогоднішнього заходу – пояснити підростаючим журналістам, як відмежувати питання виживання та виконання професійного обов’язку, при цьому не виходячи за межі аудиторії.

Про це для каналу Сфера-ТБ розповіла декан журналістського факультету в МЕГУ Ольга Мітчук.

Exit mobile version