Колона – Cайт громадської журналістики

Янукович з підпілля: про стратегічні помилки, “криваву хунту” та “неіснуючих” терористів

Екс-президент Віктор Янукович вимагає від української влади припинити антитерористичну операцію на сході України.

Про це йдеться в його заяві, на яку посилається ИТАР-ТАСС.

На думку Януковича, “абсолютна більшість жителів Донбасу вийшла на референдум про самовизначення, бо межа терпіння українського народу вже настала”.

“Абсолютна більшість громадян, які проживають на Донбасі, вийшли на референдум і віддали свої голоси за будь-яку іншу форму державності, аби не ту, де можна безкарно назвати своїх громадян терористами і почати їх безкарно вбивати” , – йдеться в документі.


Я можу зараз визнати якісь свої стратегічні помилки, але, на моє глибоке переконання, ніколи жодна влада, ніяка кар’єра чи фінансовий успіх не варті людського життя“, – зазначив Янукович.

А кривава хунта вже знищила більше трьохсот мирних громадян. І донині невідомо, скільки насправді загинуло дітей, яких незаконно мобілізували. Їх треба зупинити негайно“, – сказано в заяві екс-президента.

Я закликаю вас – зупиніться. Весь світ побачив, яка кількість людей прийшла на референдум! І ви можете намагатися ігнорувати його результати, але ні ви, ні Європа, ні інші країни вже не можете не визнати – що немає ніяких терористів, і ви ведете війну проти власного народу!“, – вважає Янукович.

Янукович зажадав також “негайно вивести найманців і війська з територій Донецької, Луганської, Одеської та інших областей”.

Те, що Ви робите з країною, громадяни бачать щодня. Точка неповернення Вами вже пройдена“, – сказано в заяві.

Як відомо, Янукович перебуває в міжнародному розшуку за злочини проти людяності.

Під час масових акцій протесту проти режиму Янукович, за офіційними даними, загинули 106 осіб.

Джерело: УП

Exit mobile version