Колона – Cайт громадської журналістики

Яке місто варто відвідати перед виїздом із України? – Частина 1

Новини Рівного

Новини Рівного

Кожне місто України має свою історію та визначні місця, які завжди асоціюються із містом. Kolona.net  для читачів підготувало підбірку цікавих місць у містах Західної України які варто запам’ятати та відвідати. Першим , на вибір редакції, містом яке спонукатиме Вас залишити в Україні – це Рівне. Отже, місто яке варто відвідати!

Рівне це Чарівне місто Західної України, яке має  статус обласного центру Рівненської області.

Обличчям міста Рівного є центральна площа, яка носить назву майдан Незалежності. В центрі майдану, височить монумент великому Українському Кобзарю. В часи СРСР на цьому ж місці стояв пам’ятник  вождя комуністичного режиму Володимиру Леніну.

Минув час, і Україна стала Незалежною 24 серпня 1991 року. Час прийшов і у Рівному на майдані поставили монумент Українського Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка, який і до тепер зустрічає гостей Рівного.

 

 Знаковою місцем Рівного є Театральна площа. Названа так, через розміщення на ній найбільшого театру міста.

Жителі Рівного говорять, що цю пам’ятку архітектури мало не втратили рівняни під час будівництва великого підземного переходу під театральною площею. Зі слів очевидців на стінах театру навіть бачили тріщини.

Архітектурною знахідкою Чарівного міста є органий та камерний зал Рівненської обласної філармонії, яка була заснована у 1939 році.

Київ занували три брати Кий, Щек, Хорив та їх сестра Либідь. У Рівного теж є свій засновник міста, це Марія Несвітська (Рівненська).  Вона із 1479 року оволоділа Рівним, прийнявши титул Рівненської. ЧаРівне місто дісталося у спадок княгині Марії після смерті її чоловіка.

У центрі Рівного є монумент Марії Несвітській,  його встановили 2006 році на вулиці Соборна.

В місті яке На театральній площі Рівного розташований  монумент  українському письменнику та публіцисту Уласу Самчуку. 

Молодь яка приїздить до Рівного полюбляє парк “Лебединка”. У парку є озеро із лебедями, та багато інші місць для відпочинку.

Варто лише згадати про арку для закоханих біля цього озера. Пари які одружуються, залишають на арці замкнуті замки. Це символізує вічне кохання.

Це ще не всі місця, які  варто відвідати будучи у Рівному. Редакція  сподівається  на зворотній зв’язок із рівнянами які підкажуть де і що є ще цікавого у Рівному.

Надіємось, що наша вибірка красивих місць у містах Західної України мотивує українців залишитись на батьківщині та тільки її покращувати.

Exit mobile version