Колона – Cайт громадської журналістики

У Вараші вчились писати громадські проекти

8 квітня в Вараші відбувся практикум «Планування та написання заявок грантової підтримки громадських проектів». Захід пройшов у рамках соціально-навчального проекту «Університет громадянської активності», який реалізовується ГО «Антикорупційний моніторинг» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Для участі в навчаннях зголосилося 10 осіб, серед яких волонтери, представники громадських організацій та місцеві активісти.

Під час навчальних секцій тренер Юрій Дюг докладно проаналізував вимоги до громадських організацій, що планують отримати гранти для реалізації соціальних та суспільних проектів. Детально також була представлена інформація щодо особливостей підготовки проектної документації та формування бюджету заявки. Доповненням до теоретичних знань стала практична частина. Учасники, поділившись на групи, отримали завдання сформулювати мету, заходи та ймовірні результати грантового проекту з певної актуальної проблеми для громад міст Рівненщини.

– Тренінг був для мене дуже корисним, адже не так багато тренінгів на тему написання і реалізації проектів. Наша організація теж неодноразово писала заявки, дуже часто в цьому ми відучували брак досвіду.  Тому почути знання інших організацій дуже важливо. Крім того, доброю практикою є й практичне відточування навиків на тренінгу,  – зауважила активіст ГО «Всі – разом!», депутат Варашської міської ради Ксенія Будь.

Exit mobile version