Колона – Cайт громадської журналістики

У Рівному студенти вийшли на загальноукраїнський страйк

У Рівному

У Рівному

27 листопада у Рівному відбулася загальноміська студентська хода «Студенти за ЄС». В акції взяли участь понад півтисячі студентів рівненського «водника», РДГУ, Авто-транспортного технікуму.

Першими біля РДГУ зібралися студенти факультету математики-інформатики.

На початку акції міліції було більше, ніж студенства біля РДГУ.

Однак після того, як координатори акції пройшлися аудиторіями університету, таки назбиралося до двох сотень мітингувальників-студентів, які рушили до майдану Просвіти.

Студенти ішли, скандуючи гасла: «Україна – це Європа!», «Слава Україні –героям слава!», «Слава нації – смерть ворогам!»

А в цей час на акцію, біля пам`ятника Гулі Корольовій зібралися студенти НУВГП.

Ідучи в напрямку майдану Просвіти, студенти рівненського «водника» також скандували «Слава Україні –героям слава!», «Слава нації – смерть ворогам!».

Проминувши Майдан Незалежності, студенти рівненського «водника» рушили до майдану Просвіти, під будівлю обласної ради, де на них уже чекали колеги з РДГУ.

На майдані Просвіти назбиралося понад півтисячі рівненських студентів.

Молодь активно підхоплює кричалки громадських активістів або ж власні. Особливо до вподоби студентам доводити, що вони не москалі.

Народний депутат від ВО «Батьківщина» Микола Кучерук, який виступає після громадських активістів, обурюється рішенням голови обласної ради Юрія Кічатого, який відмовив заслухати вимоги студентів. Також обласні чиновники не дозволили встановити прапор Євросоюзу на будівлі Рівненської ОДА.

Студенти ганьблять обласну владу.

Власне студенти, йдучи до майдану Просвіти, самі повісили прапор Євросоюзу перед облдержадміністрацією.

Громадські активісти піднімають прапор ЄС перед Рівненською ОДА

Громадські активісти, студенти, політики та інші учасники мітингу дружно виконують гімн України перед обласною радою.

Після мітингу на майдані Просвіти колона студентів рушила до майдану Незалежності, який наразі став Євромайданом.

Громадський активіст Анатолій Бондарчук робить «перекличку» ВНЗ. З`ясувалося, що на мітингу присутні студенти РДГУ, «водника» та автотранспортного технікуму. Від інших ВНЗ Рівного присутні одиниці студентів.

Громадський активіст Святослав Клічук: «Регіонали розказують, що треба зробити паузу. Не знаю, може  торнадивилися реклами Твіксу і парочка Януковича зараз трішки тормозять. Мітингувальники підхоплюють нову кричалку «Не гальмуй – інтегруй!».

Святослав Клічук також розповідає про плани рівненського Євромайдану.

Нагадуємо, під завершення мітингу рівненських студентів за євроінтеграцію, опозиційні політики повідомили, що знімають партійні прапори зі своїх наметів, які розміщені на майдані Незалежності.

Після завершення мітингу студенти пройшли маршем до своїх університетів з вимогою до керівництва вузів не перешкоджати їм страйкувати, повідомляє Тарас Грицюк на своїй сторінціу Фейсбук.

Схвальну відповіді отримали від керівників Національного університету водного господарства та природокористування і автоотранспортного технікуму, натомість керівники Рівненського державного гуманітарного університету зігнорували вимоги студенства.

Exit mobile version