Колона – Cайт громадської журналістики

Статки та доходи голів РДА Львівщини: Частина 1

Статки та доходи голів РДА Львівщини: Частина 1

Сайт громадської журналістики, продовжує слідкувати за доходами голів районних державних адміністрацій Західної України. Цього разу ми дізналися про доходи та статки голів РДА Львівщини. Виявилося що один з очільників володіє найбільшим доходом, найбільшою кількістю автомобілів та найбільшим будинком у порівнянні з своїми колегами.

Скільки заробили очільники РДА Рівненщини: мільйонні доходи та дорогі автомобілі

Скільки заробляють керівники районних адміністрацій Волині

ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОН

Говенко Володимир – голова Пустомитівської РДА, в декларації за 2014 рік вказав 91 208 грн власного доходу, з них 51 603 грн. – заробітна плата, 39 605 грн. – інші види доходів. В розділі про транспортні засоби декларант вказав автомобіль Москвич та причіп . А в розділі про не рухомоме майно житловий будинок площею 125,64 кв.м., гараж, земельну ділянку та інше не рухоме майно. Декларант має добровільне страхування на суму 676 грн.

В даних про членів сім’ї вказана лише дружина дохід якої за 2014 рік склав трохи більше 85 тисяч., також у її власності є житловий будинок.

У 2010 році Говенко Володимир був членом Політичної партії «Сильна Україна»,  проте на виборах 2015 року був закріпленим за БПП «Солідарність», як кандидат до Пустомитівської районої ради.

ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОН

Сукупний дохід голови Золочівської РДА – Надзельського Володимира,  за 2014 рік склав 121 520 грн., з них 118 355 – зарплата, 2 644 грн. –  дохід від передачі земельного паю в оренду, решта страхові виплати. Дохід членів сім’ї станови трохи більше 40 тисяч гривень.

У власності декларанта вказано два автомобілі та мотоцикл. З нерухомості вказано житловий будинок, чимала земельна ділянка площею 57 023 м.кв., а також гараж та інше не рухоме майно.

У власності членів сім’ї не вказано автомобілів чи не рухомості.

На виборах 2015 року був обраний депутатом райради, є безпартійним, проте на виборах був закріплений за БПП.

ЖИДАЧІВСЬКИЙ РАЙОН

Серед всіх голів РДА Львівської області, Пітула Олександр за 2014 рік отримав найбільший сукупний дохід 918 630 гривень,  ці гроші були отримані від відчуження рухомого і не рухомого майна.

Разом з сім’єю голова володіє найбільшим та мабуть і найдорожчим автопарком вартість однієї лиш Тойоти Прадо 2012 року випуску коливається в межах одного мільйона гривень. Крім Тойоти декларант володіє трьома вантажними автомобілями Man з причепами, а у власності сім’ї є легковий автомобіль Land Rover, Range Rover.

Найбільшим будинком також володіє голова Жидачівської РДА, адже згідно декларації він є власником дачного будинку площа якого 728 «квадратів».

У власності сім’ї є земельна ділянка та житловий будинок.

Банківських рахунків у посадовця, і у членів його сім’ї немає. Декларант витратив  11 тис грн. на утримання майна. Сім’я за утримання майна сплатила 5 тис грн.

БУСЬКИЙ РАЙОН

Голова Буської райдержадміністрації – Петро Мороз, в декларації за 2014 рік вказав 62 313 гривень власного доходу, весь дохід – зарплата. Серед членів сім’ї вказана лише дружина, дохід якої склав 65 518 гривень.

Петро Мороз володіє земельною ділянкою площею 0,1000 кв.м., а у власності дружини вказується житловий будинок загальною площею 338,8 кв.м..

В декларації також вказано два транспортних засоби – Мерседес Е-210, та УАЗ 469.

У 2008 році Петро Мороз потрапив до списку посадових осіб МВС та ДПА України, які підлягають звільненню з займаних посад, серед причин звільнення тодішнього полковника вказано отримання незаконної грошової винагороди а також запровадження механізму поборів з підлеглих, за прикриття протиправної діяльності.

БРОДІВСЬКИЙ РАЙОН

В декларації за 2014 рік, голова Бродівської РДА – Цигилик Орест, вказав майже 65 тисяч власного доходу, його дохід повністю склала зарплата. У власності декларанта вказаний автомобіл ВАЗ, 1987 року випуску.

Дохід  сім’ї склав 22 209 грн., цю суму склала зарплата та інші види доходів. Також у власності членів сім’ї знаходиться квартира та земельна ділянка.

Ореста Цигилика на пост голови Бродівської райдержадміністрації було призначено у січні 2016 року. Перед цим працював заступником голови Бродівської РДА.

Статки та доходи голів РДА Львівщини: Частина 2

Exit mobile version