Колона – Cайт громадської журналістики

Народні депутати скаржаться на кнопку для голосування

Рада розгляне питання про референдум 29 квітня - Петренко

Рада розгляне питання про референдум 29 квітня - Петренко

Нардепи, за весь час, протягом якого працювала Верховна рада VIII, скаржилися на кнопку для голосування 1471 раз, про це пише сайт новини Західної України.

Взагалі, з такими скаргами зверталися лише 303 народних депутата. Найчастіше роботою кнопки був незадоволений Юрій Солод. На його рахунку 69 звернень. Далі йде В’ячеслав Богуслав з 61 зверненням.

Останній випадок, коли чиновники були незадоволені роботою кнопки, був зафіксований при прийнятті законопроекту про антикорупційний суд. У цьому випадку роботою кнопки були незадоволені всього два депутати: Мустафа Найєм та Ніна Южаніна.

Як зазначають представники апарату Верховної Ради України, кожен раз, коли нардепи зверталися з даною скаргою, проводилася перевірка працездатності кнопки. При кожній перевірці було визначено, що кнопки повністю працездатні і несправності не були виявлені.

Як зазначає Олексій Кошель, депутати дуже часто користуються такою можливістю, щоб відбілити свою репутацію. Тобто вони розуміють неправильність свого рішення і намагаються його змінити, звинувачуючи звичайну кнопку для голосування.

Exit mobile version