Колона – Cайт громадської журналістики

На Рівненщині дозволили видобувати граніт

Na Rivnenshchyni dozvolyly vydobuvaty hranit

Як повідомляє офіційний сайт ДСГНУ, з 06.03.2018 офіційно дозволено видобування граніту на Північно-Клесівський ділянці, на Рівненщині. Схвалення отримала фірма «Сосновський гранкар’єр».

Щоб отримати цей дозвіл, фірмі довелося віддати суму, що становить 3,97 млн ​​грн. В результаті товариство отримало схвалення на видобуток граніту, який використовується для виробництва щебеню і бутового каменю. Дозвіл було отримано на строк, що дорівнює 20 рокам.

Як відомо, обсяг запасів на 6 березня 2018 складає 5 мільйонів 820 тисяч  куб м. За інформацією від експертів, продуктивність видобутку з даного кар’єру за рік становить близько 300 000 кубометрів.

Рівненська обласна рада не з першого разу погодилася з рішенням надання дозволу на видобуток граніту. Для надання такого дозволу потрібно було переконатися в тому, що на ділянці немає бурштину. Після детального дослідження кар’єру, депутати обласної ради погодилися з тим, що бурштин там відсутній. Також, сам голова ТОВ «Сосновський гранкар’єр» підтвердив той факт, що бурштину в кар’єрі немає.

Exit mobile version