Наші контакти

    Колона – Cайт громадської журналістики

    Головне зображення ілюстративне

    Поради

    Сильне потовиділення, як з ним боротись?

    Багатьох людей, як чоловіків, так і жінок, часто мучить проблема сильного потовиділення влітку. Звичайно, процес це природний, проте неприємний запах, з яким не справляються навіть дезодоранти, мокрі плями на одязі та почуття незручності, часто вибивають нас з колії. Тому ми всіляко придумуємо способи, знизити потовиділення в жаркий період. Але навіщо придумувати велосипед, якщо цілком можна скористатися старими, перевіреними засобами народної медицини.
    Найчастіше потовиділення відбувається в зоні пахв і ступень, адже велика кількість потових залоз розташовані саме в цих областях. Про них ми, власне, і поговоримо, і розповімо в нашому огляді, як впоратися з сильним потовиділенням в жаркий період.

    надмірне потовиділення

    Джерело: nebolet.com.ua

    Отже, приступимо: пахви
    Добре справляється з цією областю настій ромашки. Причому готувати його дуже просто: на 2 літри окропу візьміть 6 столових ложок квіток ромашки і настоюйте їх протягом 1-1,5 години. В отриманий настій додайте 2-3 столові ложки соди і протирайте їм шкіру в місцях потовиділення кожен раз після душу таперед виходом на вулицю.
    Допомогти впоратися з проблемою, може і наступний рецепт. Заваріть 2 пакетика зеленого чаю половиною склянки окропу і додайте сік одного лимона. Отриманий склад остудіть до комфортної температури. Застосовуйте такий настій кілька разів на день на проблемні ділянки, змочуючи в ньому звичайні ватні тампони, і проблема відступить.
    Гарно так само допоможе і листя волоського горіха. Їх слід настояти на горілці, з пропорції 1:10. Для більшого обсягу отриманий настій можна розбавити кип’яченою водою, якщо спирту в будинку замало. Протирайте цим настоєм зону пахв вранці та ввечері, і від проблеми потовиділення не залишиться і сліду.

    Що таке професійна деформація? І як її розпізнати?
    Стопи
    Якщо у Вас потіють ноги, то добре справляються з проблемою трав’яні ванночки. Для їх приготування знадобиться по 1 столовій ложці листя кропиви, м’яти і шавлії. Отриману суміш слід настояти на 1 літрі окропу і дати настоятися 40 хвилин. Процідіть розчин для отримання однорідної консистенції, остудіть і додайте в тазик з водою. Потримайте ніжки в такій ванночці протягом 15-20 хвилин, 1-2 рази на тиждень, і проблема сильного потовиділення і неприємного запаху, забудеться.
    Добре в цьому випадку допомагає так само і ванночка з кори дуби. Залийте 100 г кори одним літром кип’яченої води, поставте ємність на повільний вогонь та прокип’ятіть 20 хв. Відвар остудіть, і влийте в таз з прохолодною водою. Потримайте ноги у ванні близько 30 хвилин і насухо витріть рушником.
    Ефективним засобом так само може послужити і ополіскування стоп солоним розчином. Для приготування візьміть 2 столові ложки морської солі і 2 склянки гарячої води. Розчиніть в ній сіль і остудіть до кімнатної температури. Обполіскуйте отриманим розчином ноги вранці та ввечері, і результат не змусить на себе чекати.
    Ось такі поради допоможуть впоратися Вам з проблемою сильного потовиділення, неприємного запаху і естетичної непривабливості. Виконуйте рекомендації регулярно, і від цього Ви позбудетеся без праці.

    Відкрити матеріал


    Прокоментувати

    Leave a Reply

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

      09.01.2024
      Сьогодні
      06.11.2023
      02.11.2023
      24.09.2023
      03.10.2022
      21.08.2022
      03.05.2022
      20.04.2022
      08.03.2022
      27.05.2021
      23.05.2021
      30.04.2021
      29.04.2021
      01.04.2021
      Вверх