Наші контакти

    Колона – Cайт громадської журналістики

    Головне зображення ілюстративне

    Здоров'я

    Правильне бюджетне харчування: 6 простих порад

    Чим можна замінити корисні, але дорогі продукти (наприклад, авокадо, киноа і інші)
    “Корисність” ряду продуктів найчастіше диктується модою. Знайти заміну їм нескладно, особливо якщо спробувати вникнути в харчовій склад. Так, наприклад, сушена чечевиця, при ціннику в два рази нижче, ніж у киноа, дасть організму 24 грама білка (киноа – 14 г), жиру – 1,5 (проти 6 у опонента), вуглеводів – 42 (проти 57). Гречка і перлова крупа трохи поступляться по білку (1,5 і 4 од відповідно), зате дадуть подвійну фору по жиру і будуть містити несуттєво більше вуглеводів. При цьому, ціна цих круп нижче в 6-7 разів. І ніякого глютену.

    Які сезонні продукти купувати в різні пори року?
    Ціни на сезонні овочі завжди нижче. Тому взимку намагайтеся використовувати квашену капусту, мочені яблука, коренеплоди: моркву, буряк, ріпу, редьку, картоплю, гарбуз.
    Навесні сезонних овочів вітчизняного виробництва, як таких, практично немає. Осінні “запаси” до цього часу втрачають практично всі цінні властивості. Тому намагайтеся шукати варіанти фруктів і овочів з теплих країн, де урожай збирається по кілька разів на рік (Марокко, Китай, Ізраїль і тд). Заощадити тут трохи складніше, ніж з вітчизняними продуктами, однак теж цілком можливо. Апельсини, мандарини, помело, банани – відмінні помічники для здоров’я.
    Влітку, зрозуміло, слід йти за “термінами дозрівання”. Так, чи не хапайте кавуни в червні – це не їх час. Зате час шахраїв, які накачали їх хімікатами, для додання кольору і скоростиглості. У червні купуйте цибулю, кріп, редис, петрушку, салатні листя, ранні сорти огірків, черешню. У липні до попереднього складу додаються молода картопля, морква, зелений горошок, томати, асортимент ягід (вишня, смородина, аґрус). А в серпні звертайте увагу на кавуни, дині, сливу, яблука, груші.
    Осінь – час “залишків” літнього асортименту фруктів. В цей же період купуйте види капусти, кабачки, баклажани, зелень, гарбуз, молоді коренеплоди.

    продукти

    Джерело: irecommend.ru

    Який перекус може бути не тільки корисним, але і недорогим? Так чи так хороші популярні батончики?
    Батончики часто несуть в собі занадто багато енергії. У 100 г може міститися від 250 до 430 ккал! При тому, що отримати відчуття ситості від такого малого об’єму нереально. Той же банан, при вазі в 100 г, дасть більше ситості. При цьому його калорійність буде в три рази менше, а вміст вуглеводів в два рази менше.

    Чи є так звані “багатофункціональні” продукти, які містять максимальну кількість корисних речовин?
    Зараз в асортименті продуктових магазинів досить широкий вибір “функціональних” продуктів. Однак при незнанні потреб власного організму, вибрати “найкращий” ніяк не вийде.
    Припустимо, ви хочете знизити вагу і очиститися від “шлаків”. Починаєте робити упор на грубоволокнисті продукти (що тут доречно, дійсно), але втрачаєте один момент – пара місяців такого ось харчування (особливо, якщо ще і від м’яса відмовилися) і вас чекають зниження кількості заліза в організмі, слабкість, випадання волосся, нігтів, зелене обличчя, задишка при навантаженнях і загальна недієздатність.

    Джерело: funbook.com.ua
    Які солодкі десерти будуть корисними і недорогими?
    До щодо корисним і недорогим десертів можна віднести мармелад з натуральних соків, пастилу, ягоди в цукрі.

    Найкорисніша і недорога їжа – це та їжа, “шлях” якої вам відомий. Умовно кажучи – готуйте самостійно з простих продуктів (крупи, пасти, свіже м’ясо, риба, птиця, овочі, фрукти). Обмежити однозначно випливає те, що приготовлено “за вас”. Саме там будуть міститися максимум некорисних для організму речовин при дуже малому вмісті потрібних і цінних. Ні в якому разі не можна себе обмежувати якимось вузьким списком, навіть дуже корисних продуктів. Натискання на одні і ті ж обмінні “клавіші” рано чи пізно призводить до порушення здоров’я.

    Джерело: www.allure.ru

    Відкрити матеріал


    Прокоментувати

    Leave a Reply

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

      09.01.2024
      Сьогодні
      06.11.2023
      02.11.2023
      24.09.2023
      03.10.2022
      21.08.2022
      03.05.2022
      20.04.2022
      08.03.2022
      27.05.2021
      23.05.2021
      30.04.2021
      29.04.2021
      01.04.2021
      Вверх