Колона – Cайт громадської журналістики

Звільнення політв’язнів: закон про амністію набуває чинності

закон про амністію

закон про амністію

Олександр Турчинов, в.о.Президента України, підписав Закон про амністію, прийнятий Верховною Радою 8 квітня 2014 року.

Згідно з документом, під амністію підпадають люди, які скоїли нетяжкі злочини і відносяться до вразливих категорій. Зокрема, до них відносяться неповнолітні, особи, які мають неповнолітніх дітей, онкохворі, хворі на туберкульоз, особи, засуджені за економічні злочини і які відшкодували збитки, а також незаконно засуджені.

На вимогу народного депутата Олега Зарубінського були зняті часові рамки амністії. Спочатку передбачалося, що амністія торкнеться засуджених з лютого 2010 року по лютий 2014 року, передає ЛІГА.

Крім цього, звільняються від покарання особи, які досягли пенсійного віку, а також учасники ліквідації аварії на ЧАЕС.

Юлія Тимошенко очікує на рекордну кількість звільнених людей

Це буде наймасштабніша амністія в результаті якої на свободу можуть вийти від 60 до 70 тис. чоловік“,- заявляла Юлія Тимошенко, лідер партії “Батьківщина”.

Цим же документом серед іншого запропоновано звільнити від покарання засуджених вперше за умисні злочини, за які законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років, передає УНН.

Нагадаємо, Верховна Рада 8 квітня ухвалила Закон про амністію в 2014 році. Депутати підтримали відповідний законопроект,  внесений нардепом Андрієм Кожем’якіним.

За нашими підрахунками, близько 26 тис наших громадян потраплять під дію цього закону“, – сказав Є. Соболєв на брифінгу у вівторок у Києві.

Exit mobile version