Колона – Cайт громадської журналістики

В Саудівській Аравії жінкам не можна пити каву в одному кафе з чоловіками

Медіа-кава у Луцьку: Лотами будуть відомі прес-аташе та журналісти

Жінки Саудівської Аравії істотно обмежені в правах. До нових заборон додалась ще одна, яка не дозволяє представницям прекрасної статі відвідувати одне з кафе мережі “Старбакс”.

Причиною заборони стала захисна стіна між чоловіками і жінками, яка звалилася в слідстві напливу відвідувачів. Тепер жінкам заборонено заходити в кав’ярню, поки стіну що розділяє приміщення не зведуть назад. Про це повідомляє The Independent.

Заборону ввели в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді. Втім, вона тимчасова.

Відповідне рішення виніс Комітет із заохочення чесноти і запобігання гріху після того, як патруль шаріатської гвардії під час планового обходу закладів громадського харчування виявив в одному з них відступ від норм: відсутність стіни, що відокремлює жіночу половину кафе від чоловічої. Як пояснили співробітники кав’ярні, вона звалилася в годину пік через наплив відвідувачів. Щоб не допустити порушення правил шаріату, закладу заборонили обслуговувати жінок до тих пір, поки стіна не опиниться на своєму місці.

https://twitter.com/manarn8/status/694184934441930752/photo/1

Одна з жінок, якій на цій підставі в кафе відмовилися продавати напої і їжу, опублікувала в Twitter фото таблички на дверях кав’ярні. Напис рекомендує жінкам взагалі не заходити в кафе, а замість цього надіслати за замовленням водія. Керівництво саудівського відділення “Старбакс” відзначило, що стіна регулярно руйнується через тисняву, і пообіцяла відновити конструкцію протягом двох тижнів.

Exit mobile version