Колона – Cайт громадської журналістики

За тиждень Великдень, недалечко червоне яєчко

За тиждень Великдень, недалечко червоне яєчко

За тиждень Великдень, недалечко червоне яєчко.

Великдень – одне з найбільш релігійних свят у всьому світі. Це свято є дуже величним, адже за християнською легендою, саме в цей день воскрес Ісус Христос, після того, як його розіп’яли на хресті.

В Україні свято Великодня відзначають з кінця першого тисячоліття і до сьогодення. Цьогоріч свято відзначають з 20 по 22 квітня. Люди тиждень ретельно готуються до Пасхи, і кожний день має певне значення.

Ось, до прикладу, четвер перед святом називається Чистим. У цей день усе повинно бути чистим та святковим.

За тиждень Великдень, недалечко червоне яєчко. На Великдень люди печуть смачні паски та розмальовують у веселі кольори крашанки. Уночі, сім’я зібравши святковий кошик, іде до церкви, де цілу ніч відбувається Богослужіння, після якого священник святить господарів та їжу, промовляючи: “Христос Воскрес!”, на що люди відповідають: “Воістину Воскрес”.

Послухавши благословення, люди йдуть по домівках та сідають за святковий стіл, запалюють святкову свічку, читають “Отче наш”. Далі цокаються крашанками проголосивши: “Христос Воскрес” – “Воістину Воскрес!”

Покуштувавши свячену їжу, люди лягають відпочивати. На ранок збирається гуртом уся родина, веселяться, вітають один одного зі святом.

Святкова атмосфера не тільки навкруги, але й у душах людей. Нехай вона буде завжди з Вами!

Христос Воскрес!

Exit mobile version