Колона – Cайт громадської журналістики

Помилки юності, або як вивести тату в домашніх умовах?

Спочатку набили, не подумавши – а тепер ось ви хочете інформацію, як звести татуювання? Способів чимало, найбезпечніші зібрані в цій статті.

 У всіх свої помилки молодості, і тату, в якийсь момент стало непотрібним – далеко не найстрашніша проблема з усіх можливих. Хоча б тому, що від малюнка на тілі позбутися легше, ніж, скажімо, від ожиріння або алкоголізму. Зведення татуювань в салонах – практика, на сьогоднішній день поширена і розвинена. Помітних шрамів ця косметична процедура як правило не залишає, але вона досить неприємна.

Джерело: cikavosti.com

Як стверджують бувалі, прибирати тату рази в три болючіше, ніж набивати його. Повторюся, ми з вами говоримо про професійну косметичної процедури – а деякі «народні» методи і того гірше.

Найпоширеніші написи для татуювання на латині

Обробка шкіри шлифмашинкою, ін’єкції молока, випалювання малюнка кислотою або лупою – це методи, від яких вам абсолютно точно варто відмовитися. Жахлиий біль, довго не загоюються рани і огидні шрами в результаті … Навіть відверта помилка молодості не варта того, щоб від неї позбавлялися настільки варварськими способами. А які ж способи прийнятні, і взагалі, чи можна звести татуювання в домашніх умовах? Звести-то можна, але ніхто не гарантує вам задовільного результату.

«Якщо тату не подобається, його краще перебити, ніж зводити. Або зовсім не набивати, раз сумніваєтеся »- чесно зізнаються самі майстри-майстри тату. У салоні вам можуть запропонувати вирішити проблему або механічним методом, або лазерним. Перша технологія на сьогоднішній день вже значно застаріла, від неї поступово відмовляються – а полягає вона в тому, що майстер спеціальним ультратонким алмазним скальпелем зрізає татуйовану шкіру. Процедуру проводять під місцевою анестезією, і в залежності від розмірів малюнка, на це може знадобитися від одного до десятка сеансів. Шрами після механічного видалення залишаються досить часто. Іноді навіть добре помітні.

Зведення татуювання лазером – більш передова технологія, дорожча і за запевненням виробників обладнання для косметичних салонів, абсолютно безпечна. Нібито, під впливом лазера нейтралізується пігмент – насправді ж, промінь просто випалює шкіру. Результат передбачити нескладно: шрам як від термічного опіку. Якщо вам пощастить, він з часом зникне. Якщо ні, то картина буде приблизно такою:

Джерело: protectionlife.ru

Потрібно сказати, що такий результат – не обов’язково вина майстра. Просто у одних людей рани загоюються добре і без слідів, у інших – погано, і навіть від подряпин залишаються шрами. Якщо останнє про вас, краще живіть з татуюванням: вона напевно виглядає не настільки огидно, як виглядали б наслідки його видалення.

«Якщо салонні процедури залишають шрами – може, краще вже звести татуювання в домашніх умовах? Той же ризик, але хоч безкоштовно »- прийде в голову комусь з читачів. Серед відносно безпечних і найменш болючих способів, можна виділити видалення йодом, оцтом і настоянкою чистотілу. Вони викличуть легкий опік, який приведе до злізання верхніх шарів шкіри. Цей той же хімічний пілінг – процедура, в косметології використовується проти всіляких недосконалостей шкіри. Не будемо називати хімію повністю «доброзичливою» (наприклад, веснянки і пігментні плями на обличчі агресивними речовинами зводити не рекомендується), однак опіки від неї заживають набагато швидше, ніж від лазера. І якщо проводити процедуру акуратно, помітних шрамів може взагалі не залишитися.

Як вивести татуювання йодом? Знайдіть 5% розчин – це важливо. Наносите йод на тату тричі на день. Незабаром шкіра почне лущитися, з’являться неприємні відчуття – нічого, терпіть і продовжуйте мазати. Картинка зникне не відразу. Це може зайняти від тижня до місяця, залежно від глибини нанесення тату. З’явиться несильний хімічний опік, який зазвичай проходить за півтора-два тижні. Ще що важливо: не заклеювати пластиром, не обв’язуйте бинтом хворе місце, але все ж намагайтеся тримати його в стерильності. Щоб рана нормально зажила, потрібно залишати її відкритою і чистою.

Як звести татуювання за допомогою оцту? Почнемо з того, що сам оцет дуже їдкий. При нанесенні на шкіру він залишає дуже хворобливі опіки. Тому використовуємо його в парі з нейтралізатором пергідролем. Тобто, наносимо ватним тампоном оцет, а потім відразу пергідроль. Процедуру повторювати щодня по три рази, як і в попередньому випадку. Через тиждень тату зійде, а опік заживає швидше, ніж після йоду.

Як прибрати татуювання за допомогою настоянки чистотілу? Аналогічно попереднім способам, періодично наносите її на шкіру, що приведе до хімічного опіку і відшарування епідермісу. Бувалі рекомендують обробляти невеликі ділянки, видаляючи таким чином тату поступово: великий опік викликає просто нелюдські страждання. І шрами тоді залишаться майже завжди.

Взагалі, так як звести татуювання в домашніх умовах без шрамів майже нереально, малюнки на видних місцях, які важко приховати одягом, краще все ж видаляти в салоні. В цьому випадку шанс благого результату вище – хоча, на жаль, теж не стовідсотковий. Вдало, без слідів, можна прибрати тату, що складається з тонких ліній. А якщо поле забито щільно, шкіра в будь-якому випадку не поверне початковий вигляд.

Шрами можна шліфувати – знову ж таки, за допомогою лазера. Це трохи поліпшить зовнішній вигляд шкіри після того, як виведуть татуювання, але навіть ця процедура не прибере сліди повністю. Шліфування, до речі, теж досить неприємний процес. І дорогий. Косметологи рекомендують його тільки в самому крайньому випадку – наприклад, якщо шрам знаходиться на обличчі.

На етапі загоєння опіку можна використовувати мазь пантенол: пошкоджена шкіра заросте швидше, шанси появи рубців будуть меншими. На жаль, не придумало ще людство, як зводити татуювання без шрамів – але є безліч способів наблизити їх утворення до мінімуму. Крім того, не виключено, що в найближчі роки з’явиться нова, по-справжньому безпечна технологія. Можливо, є сенс почекати? ..

Exit mobile version