Колона – Cайт громадської журналістики

Вступників намагаються обманути?

11

Інформаційна система “Конкурс”, призначена для відслідковування результатів вступної кампанії 2014 року до українських вузів, починає демонструвати ознаки втручання в роботу цього ресурсу ззовні.

Повідомлення про непередбачувані зміни в роботі ІС “Конкурс” з’явилися на любительському Інтернет-ресурсі abit-poisk.org.ua , що допомагав вступникам оперативно дізнатися свої шанси на вступ до різних вузів:

“УВАГА! Адміністратори vstup.info унеможливлюють коректну роботу нашого ресурсу. Деякі рейтингові списки на вступі подаються у вигляді зображень.” – коментує ситуацію сайт.

Тим часом в ІС “Конкурс” деякі функції офіційно недоступні через “оновлення баз даних”:

“Просимо зберігати спокій, процес оновлення бази даних потребує відключення підсистеми пошуку. Ми розуміємо, що вдень системою пошуку користуються абітурієнти та їхні “групи підтримки”, тому вона повинна працювати. Проте з іншого боку – всі ви хочете якомога швидше отримати свіжі дані. Тому іноді оновлення системи працює не лише вночі, коли всі набираються сил для нових штурмів чергових висот вступної кампанії, але і в обідню пору – коли ваші улюблені ВНЗ вже встигли плідно попрацювати над зміною ваших статусів у рейтингових списках. Тим часом ви можете переглянути рейтингові списки, сформовані під час попереднього оновлення даних.” – повідомляє ІС “Конкурс”.

Сподіваємося, що такі зміни в роботі системи справді виявляться тимчасовими і не матимуть на меті підробити результати зарахування студентів на деякими вузами.

Нагадуємо, раніше деякі користувачі мережі вже повідомляли у своїх блогах про порушення в роботі деяких вузів при прийомі документів.

dxtranse.com.ua

europosud.ua/

Exit mobile version