Колона – Cайт громадської журналістики

Вирубка лісів призведе до катастрофи у Карпатах

Вирубка лісів призведе до катастрофи у Карпатах. У цьому переконані екологи, які підтверджують небезпечність вирубок дослідженнями.

Неконтрольована вирубка лісів призведе до катастрофи у Карпатах, як показують дослідження та спостереження науковців. За даними екологів,

Валентин Волошин, голова громадської ради при держекоінспекції Закарпаття, висловився на цю тему назвавши стан вирубки лісів у Карпатах критичними відносно екологічної ситуації, що наразі склалася.

Вирубка відбувається такими темпами, що ні природа, ні лісівники не встигають відновлювати насадження. Тому відбувається все більше ерозійних процесів, засмічуються та пересихають гірські струмки, зникають цілі ареали тварин і рослин тощо.

Як повідомило, зокрема, видання zik.ua, основна причина наближення екологічної катастрофи – незаконна вирубка лісу. У 2015 році лише на території Закарпаття піймали на гарячому понад сотню “чорних” лісорубів. 90 встановлених фактів незаконної вирубки дерев – це тільки та частина, яку зафіксували правоохоронці. А скільки насправді порушників закону гуляє на волі, продовжуючи нищити екологію, – питання риторичне і з доволі невтішною відповіддю.

Для наочності катастрофічної ситуації журналісти порівняли світлини – оцініть, наскільки за два роки одна із зелених полонин у Карпатах перестала бути привабливою:

Exit mobile version