Колона – Cайт громадської журналістики

Використай літо для відпочинку

Закінчився робочий тиждень, погода радує, значить, можна відправитися в невелику подорож. Навіть якщо у вас є всього годинка-друга, їх можна витратити з користю для організації відмінного відпочинку!

 

Віза і дорога
Французи надали вам п’ятирічний шенген? Відмінно, для вас відкрита вся Європа! Якщо ж у вас не такий широкий вибір у місцях для відпочинку, краще вивчити список безвізових країн для українців, щоб можна було знайти максимально цікавий для вас напрям відпочинку, відповідний по бюджету. Багато з цих напрямків дозволять поєднати як пляжний, так і «міський» відпочинок. Наприклад, якщо їхати в Тбілісі, можна насолодитися видами старого міста, а у випадку, якщо вам не вистачає морського повітря – Квитки в Батумі.
При виборі літака як засобу пересування віддайте перевагу ранковим рейсам – ви ж не хочете втратити майже весь день на дорогу?

Готель
Організація спонтанного відпочинку зазвичай проходить буквально день у день. Якщо в п’ятницю ввечері ви вирішили відправитися в автоподорож по Естонії, скористайтеся порадою від експертів Booking.com, нещодавно запустили мобільний додаток Booking Now для користувачів iOS і Android, і сміливо приєднуйтеся до спонтанних мандрівникам. Експерти в першу чергу радять визначитися з тим, що для вас є найбільш важливим при виборі варіанту розміщення – бажана цінова категорія, кількість гостей, наявність Wi-Fi або сніданок – і пошук оптимального варіанту, розташованого на вашому шляху, перестане бути головним болем.
Кількість туристів, які воліють бронювати готелі менш ніж за 48 годин до заїзду, постійно зростає, як і кількість сервісів, що дозволяють спланувати відпочинок, перебуваючи в дорозі.

Не старайтесь встигнути все
Якщо ваш вибір припав на місто, який ви не знаєте, краще заздалегідь уточнити, які саме місця в ньому варто відвідати. При цьому варто пам’ятати про те, що ваша поїздка – це відпочинок, а не марш-кидок по всіх пам’ятках разом.

Якщо на роботі була складна тиждень, ви встигли лише купити квитки, приділіть 20-30 хвилин вивченню основних визначних пам’яток в місті під час перельоту. Для цього достатньо завантажити собі будь-який додаток для мандрівників або почитати відповідні сайти. Наприклад, у додатку «Афіша Мир» можна знайти багато корисних порад. У самому ж місці призначення вам допоможе додаток Field Trip (для нього буде потрібно інтернет-з’єднання). Зате у вас на руках тут же виявиться особистий аудіогід, який зможе розповісти про будь-яку пам’ятка, яка виявиться на вашому шляху.

Не забудьте і оповістити своїх знайомих в соцмережах про те, де ви знаходитесь, можливо, їхні поради допоможуть вам відмінно провести час. Зміна обстановки, хоч на 1-2 дні, дає можливість забути про все, відпочити і як слід розслабитися.

Беріть мінімум речей
Так, це здається складним, але ще складніше тягати з собою купу непотрібних джинсів. Ви напевно вже визначилися з метою поїздки та відпочинку. Якщо ви збираєтеся гуляти, то достатньо буде взяти одні кросівки і зручні, не натирають ноги балетки. Так само можна підбирати речі – на пару днів влітку в Європі вам цілком вистачить однієї пари джинсів, пари майок і піджака, якщо ввечері буде прохолодно. Якщо ж ви їдете на море, беріть один купальник і плаття – навіщо везти речі, які не будуть використані в поїздці?

Те ж стосується і косметики. Природно, у кожної дівчини є необхідний набір скляночок, але весь їх вміст можна упакувати в дорожні формати – так вам не доведеться здавати речі в багаж, а значить, і чекати потім його на стрічці. Заощадите собі ще півгодини на пригоди!

Перевірте погоду в місті призначення
Здавалося б, проста порада, але багато хто все ще нею нехтує і бере в Барселону в липні вовняні светри. У той же час, якщо ви розумієте, що погода може бути мінлива, як, наприклад, в Лондоні, то краще одягатися багатошарово, щоб можна було зняти будь-який предмет одягу і так само просто його надіти. Крім того, не забувайте, що на будь-якому відпочинку обов’язково захочеться щось прикупити. Це відмінний привід залишити зайву річ будинку і звільнити таким чином місце для шопінг-знахідок!

Exit mobile version